26 / 04 / 2024

Samsunun ilk apartman mahallesi dökülüyor

Samsunun ilk apartman mahallesi dökülüyor

Samsun'da, İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan ve gecekondudan apartman yerleşim sistemine geçişin ilk örneklerinden biri olan Meskenler, boş ve harap görüntüsüyle adeta hayalet bir kasabayı andırıyor...

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan ‘Yağcıoğlu Apartmanı' ile ilgili yeni gelişme ortaya çıktı.  Projede aykırı yapılan bodrumdan ilk günden beri su çıktığı, betonun yumuşadığı belirtildi.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'nın müteahhiti 'Yıkılacak' demiş!

İzmir depreminde yıkılan ilk bina Bayraklı'da Hayrettin Uzun'un inşa ettiği Emrah Apartmanı'ydi. Hayettin Uzun'un inşa ettiği bina iki torunu ve gelinine mezar oldu.

Ankara’daki ofisler apartman dairelerinden kurtuluyor!

Konut satış istatistiklerine göre, kişi sayısına göre satışta ilk sırayı alan Ankara’da ofis satışında da rekor artış bekleniyor. Bölgede 2025’e kadar en az 10 bin ofisin apartman dairelerinden kurtulması  öngörülüyor. 

Ekşioğlu ve Severler Apartmanı'nda 275 bin TL'ye!

İki blok 28 daireden meydana gelen Ekşioğlu ve Severler Apartmanı'nda ilk blok Mart 2018'de diğer blok Ağustos 2018'de teslim edilecek..

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

2005 yılında KİPTAŞ ilk kez lüks apartman inşa edecek!

2005 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin KİPTAŞ'ı ilk kez muhafazakar rezidans inşa edecekmiş. Ümraniye'de 129 dönüm arazi içerisinde 10 bin metrekarelik alana inşa edilecek Yeşilvadi Residence'ın metrekaresi bin 900 dolara satılacakmış.

Samsunun ilk apartman mahallesi dökülüyor Haberi

Samsunun ilk apartman mahallesi dökülüyor

Samsun'da, İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan ve gecekondudan apartman yerleşim sistemine geçişin ilk örneklerinden biri olan Meskenler, boş ve harap görüntüsüyle adeta hayalet bir kasabayı andırıyor.


Samsun'un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi sınırları içerisinde, Karadeniz Caddesi ile Piri Reis Caddesi arasında kalan ve Meskenler olarak tabir edilen yerleşim yerinde birçok apartman yıllara meydan okuyan görüntüsüyle hem mesken sahiplerini hem de yoldan geçenleri düşündürüyor. Harabeye dönmüş görüntüleriyle, birçok katının boş ve duvarlarının ise dökük ve çatlak olduğu dikkat çekilen apartmanlar, zamana direnerek ayakta kalma mücadelesi veriyor. 


Daire sahiplerinin yanı sıra mahalle halkının da binaların harap görüntüsü sebebiyle oluşan dökük manzaradan rahatsız olduğunu ve çözüm beklediğini söyleyen Adalet Mahallesi Muhtarı Kadir Durgut, "Bu eski binaların bulunduğu alanlar için belirlenen kat istihkakı bazısında 5, bazısında...