29 / 03 / 2024

Şanlıurfa turizm

Şanlıurfa turizm

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

Şanlıurfa'da otellerde yoğunluk yaşanıyor!

"Peygamberler şehri" olarak anılan, inanç ve kültür turizminde önemli konuma sahip Şanlıurfa'da, yoğunluk nedeniyle oteller rezervasyonsuz müşteri kabul edemiyor...

Göbeklitepe'ye özel araç girişi yasaklandı!

Şanlıurfa'daki dünyanın en eski tapınak merkezi Göbeklitepe'de uygulanan çevre düzenlemesi kapsamında ören yerine özel araç girişine izin verilmeyecek. Kazı alanına ziyaretçilerin ulaşımı elektrikli otobüslerle sağlanacak.

Şanlıurfa dünya inanç turizminde 4. sırada!

"Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 4'üncü sırada yer alıyor. Şanlıurfa, Türkiye 'de en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yapıldığı illerin başında geliyor..

Şanlıurfa inanç turizminin gözdesi!

Şanlıurfa; Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa'da 5 yıldızlı otellerde haftasonu boş oda bulmak zorlaştı!

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar, Şanlıurfa’da turist sayısını düşürüyor. Ancak olayları takip etmek için şehre gelen yabancı basın mensupları ve de güvenlik güçleri otelleri dolduruyor.

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısının artması bekleniyor!

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamına bağlı olarak "bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmde aldığı payın artması bekleniyor.

Şanlıurfa inanç ve kültür turizminin vazgeçilmez şehri!

Şanlıurfa, bilhassa ramazan ayı ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Şehirde en fazla ilgiyi Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Halil-ur Rahman Camü ve Balıklıgöl görüyor.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe ziyarete mi kapatılıyor?

Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Göbeklitepe, çatı örtüsü yapımı ve canlandırma merkezi projelerinin hayata geçirilebilmesi için 13 Haziran-31 Aralık arasında ziyarete kapatılacağı söylendi.

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

Şanlıurfa'da 49 yıllık irtifak hakkı tesis ihalesi 26 Ocak'ta!

Şanlıurfa Defterdarlığı, Şanlıurfa Haliliye ilçesinin Sırrın Mahallesi'nde bulunan turizm tesis alanının irtifak hakkını 49 yıllığına tesis edecek. Söz konusu arsanın bedeli 8 milyon 966 bin 85 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.

Şanlıurfa kongre turizminden pay almaya hazırlanıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetlerinde başı çeken illerden biri olan Şanlıurfa'nın kongre turizminden de pay alması amacıyla Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (Urfa CVB) kurulması için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

İnanç ve kültür turizmi sayesinde turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Şanlıurfa'da, son dönemde yaşanan sınır olaylarına rağmen otellerdeki doluluk yüzde 100'e ulaştı

Aydın Aslan: Şanlıurfa'da yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz!

Peygamberler şehri Şanlıurfa, huzur ortamı ve baharla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan, " Yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz" dedi.

Mehmet Kamil Türkmen: Şanlıurfa'nın turizmde daha iyi olması için herkese görev düşüyor!

Şanlıurfa'daki turizm potansiyelinin daha iyi duruma gelmesi için herkese görev düştüğünü belirten Şanlıurfa Rehberler Odası, tarihi mekanlardaki düzensizliğin ortadan kaldırılması için alan yönetiminin şart olduğuna dikkat çekti.

Şanlıurfa Halfeti'ye marina yapılıyor!

Son yıllarda turizm potansiyeli sürekli artan ve ulusal televizyon kanallarının dizi çekimleriyle ülke gündemine gelen Şanlıurfa’ nın Halfeti ilçesinin yapılacak marina ile dünyaya duyurulması hedefleniyor...

İlhan Karakoyun: Diyarbakır ve Şanlıurfa, Ortadoğu'nun sanayi ve turizm merkezi olabilir!

İlhan Karakoyun: "Potansiyel ve fırsatlar iyi değerlendirildiği takdirde, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın hızla büyümesi ve gelişmesi ile gerek GAP bölgesinin ve gerekse Ortadoğu'nun sanayi, ticaret, kültür ve turizm merkezleri olması mümkündür"

Akyürek Holding Şanlıurfa'da arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı!

Gelir paylaşımına konu olan arsa, Şanlıurfa Merkez'de Turizm Tesis Alanı imarına sahip olup turizm amaçlı olarak kullanılabilecek. Potansiyel alıcı ile kat karşılığı anlaşması yapılması ve gayrimenkullerin bir kısmının alıcıya devredilmesi...

Şanlıurfa turizm Haberi

Şanlıurfa turizm

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bir girişimci, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan yörede, tasarımını tamamladığı "Yüzen otel"ler projesi ile Fırat Nehri güzergahına farklı bir turizm alternatifi kazandırmayı planlıyor.


Türkiye'nin en geniş havzaları arasında yer alan Fırat Nehri'nin bölge turizmine daha fazla katkı sağlaması amacıyla hem devlet imkanları hem de müteşebbisler aracılığıyla yatırımlar yapılıyor.


Bölgede tarihi taş evler ve doğal güzelliklerin arasında süzülen, roman ve dizilere konu olan Fırat Nehri'nde yolculuğa çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler için proje hazırlandı.


İlçede turizm alanında yatırım yapan Salih Kurt, daha önce Hollanda'da gördüğü su üzerinde hareket edebilen evlerden etkilenerek Türkiye'ye döndüğünde 30'ar metrekarelik tekneler üzerine ahşap odalar...