19 / 04 / 2024

Seramik Araştırma Merkezi iletişim

Seramik Araştırma Merkezi iletişim

Anadolu Üniversitesi bünyesinde üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde kurulan Seramik Araştırma Merkezi, 1997 yılından bu yana seramik sektöründeki firmaların yüzde 90'ına Ar- Ge faaliyetleriyle destek veriyor.

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezine konaklama tesisi yapılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti ve okul bünyesindeki Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi aldı

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi açıldı!

Eyüp ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) hizmete açıldı

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

Manisa'ya Teknoloji Geliştirme ve Araştırma Merkezi kuruluyor!

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, ''Yeni hedefimiz Manisa'ya 'Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Araştırma Enstitüsü' kurmak''dedi.

Aziz Sancar Araştırma Merkezi açıldı!

Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, isminin verildiği "Aziz Sancar Araştırma Merkezi"nin açılışına katıldı. Sancar burada bir konuşma yaptı.

Balbey Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi kaderine terk edildi!

Balbey Mahallesi’nde 2011 yılında bazı meslek odaları tarafından açılan Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi, senelerdir hiçbir araştırmaya ev sahipliği yapmadan kaderine terk edildi.

Bakan Sarı: Yapı Araştırma Merkezi kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığının bütçesi ile ilgili görüşmelerde, çalışmalarla ilgili bilgi verdi, "Yapı Araştırma Merkezi" kurulmasının gündeme alındığını söyledi. İşte açıklama...

Seramik Araştırma Merkezi iletişim Haberi

Seramik Araştırma Merkezi iletişim

Anadolu Üniversitesi (AÜ) bünyesinde üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde kurulan Seramik Araştırma Merkezi (SAM), 1997 yılından bu yana seramik sektöründeki firmaların yüzde 90'ına Ar-Ge faaliyetleriyle destek veriyor.


SAM Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Alpagut Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seramik Araştırma Merkezi'nin, 1997 yılında TÜBİTAK ile Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezleri (ÜSAMP) programı olarak AÜ ve seramik üreticileri tarafından kurulduğunu söyledi.


SAM'ın 2007 yılında 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında 18 büyük firmanın ve AÜ'nün ortaklığında anonim şirkete dönüştürüldüğünü anlatan Prof. Dr. Kara, şöyle konuştu:


"Özel sektör ve kamuyu temsil eden karma bir yapıya sahibiz. Üniversitemizin de altyapı ve personel desteğiyle seramik sektörünün her türlü Ar-Ge ihtiyacını karşılamaya yönelik ulusal ve uluslararası boyutta bir araştırma merkezi olmak için çaba sarf ediyoruz. Burada firmaların...