18 / 04 / 2024

Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu

Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu

Hazine Müsteşarlığı, 2013 yılına ilişkin "Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu"nu yayımladı. Sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörleri geçen yıl 1 milyar 252 milyon lira bilanço karı elde etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigortacılık sektöründe 3 ismi görevden aldı! Senetler teminat olabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. SEDDK Başkanı, başkan yardımcısı ve üyeliklerden boşalan koltuklara yeni isimler getirildi.

Sigortacılık ile Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik!

Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

New Home İstanbul Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

New Home İstanbul Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Akkol tarafından kuruldu.

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Ghada Travel Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ghada Travel Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Toufıc Abro tarafından kuruldu.

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Recep Çopur tarafından kuruldu.

Begüm Yatçılık ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Begüm Yatçılık ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Bülentnur Özkan ve Ömer Egesel ortaklığında kuruldu.

Cappadocia Pigeon Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cappadocia Pigeon Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Dokgöz tarafından kuruldu.

The Development Corner Gayrimenkul Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Development Corner Gayrimenkul Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Sami Yıldırım tarafından kuruldu.

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taha Esgün tarafından kuruldu.

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karaca tarafından kuruldu.

Cihanoğlu Mimarlık İnşaat Emlak Taşımacılık Ve Otomotiv Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Cihanoğlu Mimarlık İnşaat Emlak Taşımacılık Ve Otomotiv Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Pirim ve Ömer Pirim ortaklığında kuruldu.

Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu Haberi

Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu


Hazine Müsteşarlığı, 2013 yılına ilişkin "Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri Faaliyet Raporu"nu yayımladı. 


Buna göre, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörü aktif toplamı 2013 yılında 2012 yılına kıyasla yüzde 22 artarak 64,3 milyar liraya ulaştı. Sigorta ve bireysel emeklilik şirketlerinin aktif toplamları içinde hayat sigortalıları ile bireysel emeklilik katılımcılarına ait fon tutarı yıl sonu 28,8 milyar lira oldu. 


2013 yılı sonu itibariyle Türkiye'de sigorta, reasürans ve bireysel emeklilik şirketlerinde 18 bin 511 personel çalıştığı belirtilen raporda, faaliyet gösteren 15 bin 494 sigorta acentesi (gerçek/tüzel kişi) ve 26 bin 639 bireysel emeklilik aracısı bulunduğu kaydedildi. 


Raporda, "Yıl sonu itibariyle bin 379 sigorta eksperi, 111 broker (gerçek/tüzel kişi) ile 42 aktüerin (sözleşmeli/kadrolu) de görev yapmakta olduğu dikkate alındığında, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektörlerinin 80 binden...