27 / 04 / 2024

Sirkeci trenleri nereye gider

Sirkeci trenleri nereye gider

1955 yılında Sirkeci ile Soğuksu hattı arasında işleyecek olan elektrikli trenin deneme sürüşü yapılmış. İstanbul banliyösünde 76 çift tren haftada ortalama 200 bin yolcu taşıyacakmış.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

Çevre temizlik vergisi ne zaman nereye ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman nereye ödenir?

Emlak vergisi nereye yatacak?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisinin 2015 yılı ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Peki, ilk defa ödeme yapacak kimseler nereye gidecek? Emlak vergisi nereye yatacak?

Kira beyanı nereye verilir?

Taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi beyana dayalı bir vergi olduğu için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyanı nereye verilir? Ne zaman verilir?

Kira geliri vergisi nereye ödenir 2015!

Bir kişinin yıl içerisinde elde ettiği kira geliri istisna tutarını aşıyor ise kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira geliri vergisi nereye ödenir 2015!

İşyeri çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi, mesken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nereye ödenir?

TOBB İTO Sirkeci'de YİD modeliyle otel, iş ve kültür merkezi yapacak!

2006'da çalışmalarına başlanan ve 2010 yılında ihaleye çıkan TOBB İTO Sirkeci projesi yeniden ihaleye çıkıyor. Son başvuru tarihinin 13 Nisan olarak belirlendiği projede otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi olacak...

Tapu harcını nereye yatıracağım?

Mesken, iş yeri, arsa ya da arazi alacağınızı düşünelim. Tapu dairesinde yapılacak tapu devir işlemleri için tapu harcını nereye yatıracağım diye soruyorsanız, işte sorunuzun yanıtı..

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Kira beyanı nereye yapılır?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde kira beyanı verilerek vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanı nereye yapılır? Ne zaman yapılır?

Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

Çukurova Belediyesi Temizlik şantiyesinin yerinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikinci kez gündeme geldikten sonra kabul edildi. Peki Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

Sirkeci Meydan Projesi'ne ne zaman başlanacak?

Projelendirme aşamasında çalışmaların devam ettiği Sirkeci Meydan Projesi ile surlar kullanıma açılacak ve Sirkeci Garı müzeye dönüştürülecek. Proje kapsamında çalışmaların 2015 sonunda başlaması planlanıyor.

Sirkeci trenleri nereye gider Haberi

Sirkeci trenleri nereye gider



   ELEKTRİKLİ TREN - Sirkeci ile Soğuksu arasında işleyecek elektrikli trenin hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Dün elektrikli tren, bir seyir tecrübesi yapmıştır. Yukarıda tecrübesi yapılan elektrikli tren görülmektedir. Yukarıda tecrübesi yapılan elektrikli tren görülmektedir. 




Elektrikli tren 29 ekimde işlemeye başlıyor.


Tren Sirkeci - Florya arasını 15 dakikada katedecek.


  Sirkeci - Soğuksu tren hattı elektrifikasyon ameliyesi hızlanmıştır. Zeytinburnu ile Yeşilköy arasındaki...