23 / 04 / 2024

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırma

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırma

Eminönü'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Bölgede yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak..

Sirkeci Yaya Üstgeçidi yaya güvenliği için kaldırılacak!

İstanbul Fatih-Sirkeci’de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi’nin kaldırılacağını açıkladı.İBB, Fatih-Sirkeci'de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi'nin yaya güvenliğini sağlama gerekçesi ile kaldırılacağının altını çizdi...

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın hizmete alınacağını açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi 26 Şubat'ta açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, modern altyapıyla yeniden hayata geçirilen toplamda 8.3 kilometrelik ‘Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin 26 Şubat Pazartesi günü açılacağını müjdeledi.

Ankara'da köprülü kavşak projesinin iptali bir can aldı! Yaya geçidinin olmadığı bölgede kaza...

Ankara çevre yolunda planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edildiği bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel hayatını kaybetmişti. 6 günün ardından bulunan eşya duygusal anlar yaşattı...

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

İstanbullular dikkat! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'ndaki son durumu Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesindeki son durumu paylaştı. İşte detaylar...

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

İzmir'in dev viyadük projeleri için için 13 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet karayolu alt ve üstgeçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. Büyükşehir’in bu önemli projesine 13 firma teklif sundu.

İzmir Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın yapımı geçen yıl tamamlanan Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin hala hizmete açılmadığını belirtip, akıbetini sormasının ardından Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Karşıyaka Şemikler yaya geçidi istiyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Şemikler İlkokulu'nun öğrenci velileri, İZBAN'ın altından veya üstünden yayalar için bir geçit yapılmasını istedi.

Şanlıurfa Tugay Yaya Geçidi inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda bulunan Tugay Komutanlığı önünde yapımına başladığı 50 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki çift asansörlü üst geçidin yapımında sona geldi.

Alanya Tosmur Sahil Yolu Projesi’nde son durum!

Alanya sahillerine yepyeni bir görünüp kazandıracak olan Tosmur Sahil Yolu Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında engellilerin karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilmesi için yaya geçidi yapılıyor.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırma Haberi

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırma

Eminönü'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak


Sirkeci Meydanı, Kennedy Caddesi-Ankara Caddesi ve Reşadiye Caddesi kavşağında bulunan, Sirkeci Yaya Üstgeçidi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. Ana gövdenin söküm işlemi 70 kişilik ekiple 7 saatte sabaha karşı tamamlanabildi. Ayakların sökümünün ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde tamamlanacağı bildirildi. 


GÖRSEL YOĞUNLUK AZALTILDI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Yaklaşık 221 ton ağırlığındaki geçit gece yarısında itibaren üç parçaya ayrılarak sökülmeye başlandı. 70 kişilik teknik personelin çalışmasıyla sabaha karşı kesilerek vinçlerle taşındı. Çalışmalar süresinde trafik akışı alternatif yollardan sağlandı. Üst geçidin kaldırılması ile Sirkeci'nin görsel yoğunluğunu azaltıp rahatlama sağlayacak önemli bir adım atıldı. Geçidin kaldırılmasıyla birlikte yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla...