29 / 03 / 2024

sit alanı bölgeleri

sit alanı bölgeleri

Sit alanlarında HES’lerin önünü açan ilke kararına Doğa Derneği’nin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi dava açtı. Birçok derenin,yaşam verdiği canlıların yok olmasına sebep olacak davada onlarca Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı vekil olarak bulundu.

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı bölgeler 1 ile 2'nci derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Artvin'de bir bölgenin sit alanı ilan edilmesi mecliste!

Artvin ilinin Arhavi ilçesinde bulunan bir bölgenin sit alanı ilan edilmesine dair yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi!

 Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yer alan bazı bölgeler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Balıkesir’e doğal sit alanı müjdesi!

Balıkesir Üniversitesi’nin akademisyenleri, bölgede bulunan potansiyel doğal sit alanlarını açıkladı. Bu kapsamda Balıkesir’de yer alan 5 mevki, doğal sit alanı ilan edilecek.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Murat Kurum: Dipsiz Göl doğal sit alanı ilan edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gümüşhane'de "Dipsiz Göl" olarak anılan bölgenin doğal sit alanı ilan edileceğini söyledi.

Pirre Merdan 1. derece sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mardin'in Artuklu ilçesinde yer alan arkeolojik alanın, 1'inci derece sit alanı ilan edilmesine karar verdi.

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

Endüstri Bölgeleri içindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endüstri Bölgeleri içinde yer alan bütün binaları, emlak vergisinden muaf tuttuklarını belirtti...

sit alanı bölgeleri Haberi

sit alanı bölgeleri

Doğal sit alanlarında HES’lerin önünü açan ilke kararına Doğa Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi dava açtı. Birçok derenin ve yaşam verdiği canlıların yok olmasına sebep olacak davada onlarca Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı vekil olarak yer aldı. 12 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan  “Doğal Sit Alanlarında Planlanan Hidroelektrik Santralleri (HES) Projelerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik İlke Kararı” gerek doğanın hakları, gerekse karardan etkilenecek alanlarda yaşayan halkın sağlıklı bir çevrede yaşama, barınma hakkı açısında ciddi bir muhalefet ile karşılaşmıştı.



İlke kararı, korumanın mutlak esas olması gereken doğal sit alanlarını belirli istisnai kriterlere göre ayırıyor ve birçoğunu hukuki koruma güvencesinden çıkarıyor. Böylece Doğu Karadeniz bölgesinde ilan edilmiş doğal sit alanlar gibi bu istisnai kriterleri taşımayan yüzlerce alan HES projelerine karşı hukuki koruma kapsamından...