26 / 04 / 2024

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Kararda hat ve istasyonların yeriyle ilgili belirsizliklere de dikkat çekti.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

6 soruda TOKİ Ağrı Sosyal Konut Projesi 2022! Ağrı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?  

Merakla beklenen TOKİ 2022 ucuz konut projeleri için başvuru dönemi bugün başladı. Peki, TOKİ Ağrı'da kaç konut inşa edecek? Ağrı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak? 6 soruda TOKİ Ağrı Sosyal Konut Projesi 2022...

TOKİ Kırıkkale Keskin projesi satışa çıktı!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kırıkkale Keskin projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi'ne 500 milyon avroluk finansman!

İller Bankası ile Dünya Bankası arasında, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 500 milyon avroluk düşük faizli finansman anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 500 milyon euroluk finansman!

Dünya Bankası ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ kapsamında Türkiye'ye 500 milyon euro finansman verilmesini onayladı.

Bilkent ve Etlik şehir hastaneleri 14 Mart'ta açılacak!

Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin 14 Mart'ta hizmete açılacağını söyledi.

Sümela Manastırı'nda teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesi 19 Şubat'ta ihale edilecek.

Sümela Manastırı teleferik ihalesi 19 Şubat'ta!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı Teleferik Projesi'nde yapım ihalesinin Şubat ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Uzungöl Teleferik Projesi iptal edilmedi!

4 yıl önce hazırlanan Uzungöl Teleferik Projesi'nin iptal edilmediği açıklandı. Hayata geçirilecek proje için alan ihalesine çıkılacak.

Uzungöl Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Ünlü turizm merkezi haline gelen Trabzon'un Uzungöl bölgesinde hayata geçirilecek Uzungöl’de teleferik projesi için ilk adım atıldı. 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak proje 2018 yılının Aralık ayında misafirlerini taşımaya başlayacak.

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı'na yapılacak teleferiğe ilişkin açıklamada bulundu. Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en önemli teleferik hattını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı teleferik projesi için ihaleye çıkmaya hazır olduklarını söyledi..

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal! Haberi

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mahkeme karara gerekçe olarak, 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım îmar Planı'nda teleferik hattının bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesini gösterdi. 


Ayrıca kararda, imar plan notunda yer alan teleferik hattı ve istasyonların şematik olup, uygulama aşamasında hat ve istasyonların yeri değişebilir şeklindeki ibarenin, hatların ve istasyonların yerlerinin uygulamada değiştirilebilmesine imkan tanıyan belirsizlikler içermesi de yer aldı. 


Posta...