29 / 03 / 2024

Sivas İnönü Konağı nerede

Sivas İnönü Konağı nerede

Sivas'ta yer alan ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün bir dönem ikamet ettiği tarihi konak restore edilecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “İnönü Konağı’nda aslına uygun şekilde kapsamlı olarak onarımını gerçekleştireceğiz. " dedi.

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Sivas Divriği'ye 79 yıl önce yapılan havaalanı yeniden açılacak!

Sivas'ın Divriği ilçesinde, yapımı 1941 yılında tamamlanan ve uzun süre kullanılmayan havaalanının 2021 yaz döneminde yeniden açılması hedefleniyor.

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Sivas'ta 9.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Sivas 4. İcra Dairesi Müdürlüğü, Sivas'ın Merkez ilçesinde yer alan toplam 12 adet gayrimenkulü 9 milyon 227 bin 651 TL'ye icradan satıyor...

Sivas'ta iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, iskelede çalışırken dengesini kaybeden inşaat işçisi Nadir Çınar, beton zemine düştü ve hayatını kaybetti.

Sivas'ta sel nedeniyle 7 ev hasar gördü!

Sivas'ın Ulaş ilçesi Güneşli köyünde dolu yağışından sonra meydana gelen selde 7 ev hasar gördü.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Sivas'ın ay yıldız mimarili camisi ibadete gün sayıyor!

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

Sivas'taki 650 yıllık köy camiye kavuştu!

Sivas'ın Akıncılar ilçesine bağlı İkizyurt Mahallesi 650 yıl sonra il camisine kavuştu. Cami bir hayırsever tarafından yaptırıldı. 

Sivas'ta arazi anlaşmazlığı cinayeti!

Sivas'ın Gemerek ilçesinde çiftçi Şenduran A., arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı Özgür Karaman'ı av tüfeğiyle vurdu.

Sivas'ın Hobbit Evleri'ne Rusya ve Ukrayna'dan yoğun talep! 

Dünyaca ünlü Yüzüklerin Efendisi filmindeki Hobbit evleri Sivas'ta inşa edildi. Filmdekini aratmayan evlere Rusya ve Ukraynalı alıcılardan yoğun talep var. 

Sivas İnönü Konağı nerede Haberi

Sivas İnönü Konağı nerede

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerince yapılan çalışmalar ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararı sonrası konakta kapsamlı restorasyon çalışması başlatıldı. Alınan kararın ardından aslına uygun restore edilmeyen ve taşıyıcıları çürüyen konağın yeniden imar edilmesi için çalışma başlatıldı.


Kentte bulunan kültürel varlıklara büyük önem verdiklerini dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “İnönü Konağı’nda aslına uygun şekilde kapsamlı olarak onarımını gerçekleştireceğiz. Mülkiyeti İdaremize ait olan konağın daha fonksiyonel olabilmesi için yapı ile birlikte bahçesinde de peyzaj çalışmaları başlatıldı. Bu konu ile ilgili de ÇEKÜL Vakfı ile çalışmamız devam etmektedir. Kışın projesini bitirip yazın da peyzaj uygulamalarını yapacağız. Bu doğrultuda düzenlenecek yeni proje ile İnönü Konağı sadece ziyaretçilerin...