18 / 04 / 2024

Sivas yaşlı nüfus için model olabilir

Sivas yaşlı nüfus için model olabilir

Türkiye'nin nüfusunun 10 yıllık sürede daha da yaşlanacağını ifade eden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin yaşlı nüfusu nasıl yöneteceğini belirlemesi gerektiğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Beko’dan az yağlı fritöz alana ikincisi yüzde 50 indirimli! Son gün 30 Eylül!

Beko, son günlerin moda küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini duyuran Beko, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

ŞOK’ta Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü!

ŞOK’a yeni haftaya özel büyük indirimler tüm ŞOK marketlerde başlıyor. Bu doğrultuda, tak- Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü. İşte 7 Ağustos Pazartesi Pazar ŞOK fiyat listesi...

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika yaşlı ve engelli aylıkları açıklaması geldi! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika yaşlı ve engelli aylıkları açıklaması geldi... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Sivas yaşlı nüfus için model olabilir Haberi

Sivas yaşlı nüfus için model olabilir

Türkiye'nin nüfusunun bugün için genç olmasına karşın, 10 yıllık sürede daha da yaşlanacağını ifade eden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin yaşlı nüfusu nasıl yöneteceğini belirlemesi gerektiğini söyledi. Bahçıvan, emeklilerin ve yaşlıların kendi memleketlerinde yaşamasını sağlayacak projelerin geliştirilmesini önererek, bu konuda Sivas'ın bir model olarak öne çıkabileceğini kaydetti.


"Tersine göç Türkiye'yi kalkındırır"


İSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Sivas'ı ziyaret etti. Burada STSO ve İSO'nun ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, birçok İSO üyesinin ve İSO Meclis üyesinin Sivaslı olduğunu bildirdi. Türkiye'nin 10 yıl sonra AB gibi yaşlı nüfus sorunu yaşayacağını dile getiren Bahçıvan, bu konudaki tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük üi olan Sivas'ın, eğitimli ve emekli nüfus için tersine göçü...