28 / 03 / 2024

Sivriada imarı ne durumda

Sivriada imarı ne durumda

Atilla Aytaç 'Yürütmeyi durdurma kararı adalar halkı tarafından olumlu karşılandı. Şu anda Yassıada ile ilgili devam eden bir mahkeme var. Umarım Yassıada için de aynı karar verilir' dedi.

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

İmar affında son dakika! İmar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? soruları gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yeni imar affının ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Milyonlarca insan 'İmar affı çıkacak mı?, İmar affı ne zaman çıkacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki imar affında son durum ne? İşte ayrıntılar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Sivriada imarı ne durumda Haberi

Sivriada imarı ne durumda

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Sivriada'yı imara açan proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi Adalar Belediye başkanı Atilla Aytaç kararla ilgili, 'yürütmeyi durdurma kararı adalar halkı tarafından olumlu karşılandı. Şu anda Yassıada ile ilgili devam eden bir mahkeme var. Umarım Yassıada için de aynı karar verilir' dedi. 

Sivriada, 1978 yılında Koruma Kurulu kararr ile doğal SİT alanı ilan edildi. 


2009 yılında ise Koruma Kurulu tarafından ikinci 2. 

derece doğal ve 3. derece arkeolojik SİT olarak belirlendi. Daha sonra hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda Sivriada 2. Derece Doğal SİT ve 3. Derece Arkeolojik SİT Alanı olarak ve aynı zamanda bütünüyle 'Askeri Alan' lejandında gösterildi. 


Kurum görüşleri alınarak sismik araştırma amaçlı yapılar dışında yapılaşmaya tamamen kapatıldı. Hazine mülkiyetinde olan Sivriada, 3 Ekim 2012...