29 / 03 / 2024

tadilat iznini almak

tadilat iznini almak

Evde tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

Balkon tadilatı için kat maliklerinden izin alınır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, balkonunda tadilat yaptırmak isteyen kat malikleri, diğer kat maliklerinden izin almak zorunda mı?

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

Tarihi binalara basit tadilat izni almak çok kolay!

Yılların getirdiği tahribata karşı binasını onarmak isteyen ancak uzun süren izin işlemlerden kaçınan tarihi bina sahipleri, Beyoğlu Belediyesi’ne gelerek gerekli olan bütün izinleri herhangi bir engele takılmadan kolayca alabiliyor.

İskan başvurusu dilekçesi örneği!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte iskan başvurusu dilekçesi örneği..

Belediyeden tadilat izni almak!

Evde tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?

Ev tadilat dilekçesi örneği!

Evin içerisinde yapılacak bazı tadilatlar için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ev tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ev tadilat ruhsatı almak için dilekçe nasıl yazılır? İşte ev tadilat dilekçesi örneği...

Tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Gerekli olan bu ruhsat "tadilat ruhsatı" olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Süryaniler Mor Manastır arazilerini geri almak istiyor!

Mardin'de yer alan Mor Avgin Manastırı için Süryaniler hukuki mücadele başlattı. Süryaniler, halka verilen Mor Avgin Manastırı arazilerini geri almak istiyor...

Binalarda tadilat izni!

Apartmanlarda yapılacak tadilatlar için kat maliklerinin izni gerekiyor. Söz konusu binalarda tadilat izni ile ilgili hükümler haberimizde yer alıyor...

tadilat iznini almak Haberi

tadilat iznini almak

Belediyeden tadilat izni almak!

Bir dairede tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?


Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat alınmıyor.


Tadilat ruhsatı alınmasını gerektiren tadilatlar dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumlarda tadilat ruhsatının belediyeden alınması gerekiyor. Peki, belediyeden tadilat ruhsatı nasıl alınır?


Belediyeden tadilat ruhsatı almak..

Tadilat ruhsatı almak için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanıyor:

-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın...