28 / 03 / 2024

tadilat projesi almak

tadilat projesi almak

Yapıda veya bağımsız bölüm içerisinde yapılacak değişikliklerin bir tadilat projesini gerektirmesi durumunda tadilat projesi hazırlanarak, tadilat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, tadilat projesi nedir? Nasıl hazırlanır?

TOKİ'den 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün! Başvurular resmen sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, TOKİ Ankara projesi için başvurular bugün resmen sona eriyor...

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücret alanlar dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın...

Ev almak isteyenlere büyük müjde! Sosyal konut projesi ve arsa destekleriyle herkes ev sahibi olabilecek! 

Sosyal konut projesi ve arsa destekleriyle dar gelirlilere uygun fiyat ve koşullarla ev sahibi olma imkanı sunulacak. İşte detaylar...

Çiftçilere tonlarca tohum desteği! İçinde Ayçiçek yağı tohumu da var, almak isteyenler dikkat

Yozgat'ta "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 1050 çiftçiye 60 14,5 ton yağlık ayçiçeği tohumu desteği yapıldı. Desteği almak isteyenlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un tadilat ruhsatları alındı!

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki projesi Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin 1. etap ve 2. etabına ait tadilat ruhsatları alındı.

Çekmeköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çekmeköy ilçesi, Sultançiftliği Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantısına ait Kavşak Projesi'nin ve Kamulaştırma Sınırının Aktarılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Pendik Yenişehir Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Güngören Millet Bahçesi plan tadilatı askıda!

Güngören ilçesi, Millet Bahçesi Projesi Kapsamında kaldırılan Eğitim Alanına karşılık Eşdeğer Eğitim Alanları Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Samandıra İmar Yolu Ön Projesi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Samandıra Caddesi Semerkant Bulvarı arası İmar Yolu Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

tadilat projesi almak Haberi

tadilat projesi almak

Tadilat projesi nedir?

Tadilat projesi, imar mevzuatının gerektirdiği hallerde, yapıda değişiklik yapabilmek için gereken bir ek proje olarak tanımlanıyor.


Yapıda veya bağımsız bölüm içerisinde yapılacak değişikliklerin bir tadilat projesini gerektirmesi durumunda, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, sadece değişiklik yapılacak hususlarla sınırlı kalmak üzere yeni ve kısmi bir proje çiziliyor. Akabinde bu proje ile birlikte belediyeden tadilat ruhsatı alınıyor.


Örneğin, dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar ruhsat gerektiren tadilatlar arasında yer alıyor. Bu tadilatlar için ruhsat alabilmek için gerekli belgeler ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim)


Gerekli belgeler:

-Tapu Tescil Belgesi


-İmar Durumu Çap...