23 / 04 / 2024

tadilat projesi örneği

tadilat projesi örneği

Yapıda veya bağımsız bölüm içerisinde yapılacak değişikliklerin bir tadilat projesini gerektirmesi durumunda tadilat projesi hazırlanarak, tadilat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, tadilat projesi nedir? Nasıl hazırlanır?

İmar durumu için dilekçe örneği!

Bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığı imar durum belgesinde gösteriliyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediyeye verilecek bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durumu için dilekçe örneği..

1996 yılında Bahçeşehir ''En İyi Proje ve Uygulama'' örneği seçilmiş!

1996 yılında yapılan Habitat II Kent Zirvesi Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında, değişik ülkelerden gelen pek çok uydukent projesi arasında Bahçeşehir ''En İyi Proje ve Uygulama'' örneği seçilmiş.

Tadilat projesi nasıl yapılır?

Tadilat projesi, yapılacak işlemin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Tadilat projeleri basit ve esaslı tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat projesi nasıl yapılır? Tadilat projesi yapmak için gerekenler nelerdir?

Tadilat projesi nedir?

Yapıda veya bağımsız bölüm içerisinde yapılacak değişikliklerin bir tadilat projesini gerektirmesi durumunda tadilat projesi hazırlanarak, tadilat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, tadilat projesi nedir? Nasıl hazırlanır?

Ev tadilat dilekçesi örneği!

Evin içerisinde yapılacak bazı tadilatlar için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ev tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ev tadilat ruhsatı almak için dilekçe nasıl yazılır? İşte ev tadilat dilekçesi örneği...

Mal rejimi sözleşmesi örneği!

Evlenmeden önce veya sonra yapılabilen mal rejimi sözleşmesi, taraflar arasında istenildiği şekilde yapılabiliyor. İşte edinilmiş mallara katılma rejimi; Mal ayrılığı rejimi; Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi seçenekleri ile mal rejimi sözleşmesi örneği...

Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği!

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sahip oluyor. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği..

Edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği!

Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona eriyor. İşte edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği...

Kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

Türk Medeni Kanunu'nda intifa hakkı olarak yer alan kullanım hakkı taşınır ve taşınmaz mallar,haklar ve mal varlığı üzerinde kurulabiliyor. Bunun için taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme yeterli oluyor. İşte,kullanım hakkı sözleşmesi örneği!

İzale-i şuyu dava dilekçe örneği!

İzale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, izale-i şuyu davası dilekçesi nasıl yazılır? İzale-i şuyu dava dilekçe örneği..

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi örneği!

Ortaklığın giderilmesi davası, gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi örneği...

Emlak yer gösterme belgesi örneği!

Bir gayrimenkul satın almak veya kiralamak istediğinizde emlakçı istediğiniz özelliklere sahip bir daireyi göstermeden önce size emlak yer gösterme belgesi imzalatacaktır. İşte emlak yer gösterme belgesi örneği..

Kat mülkiyeti tapusu örneği!

Tapu, taşınmaz malın belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgeye deniyor. İşte kat mülkiyeti tapusu örneği...

tadilat projesi örneği Haberi

tadilat projesi örneği

Tadilat projesi nedir?

Tadilat projesi, imar mevzuatının gerektirdiği hallerde, yapıda değişiklik yapabilmek için gereken bir ek proje olarak tanımlanıyor.


Yapıda veya bağımsız bölüm içerisinde yapılacak değişikliklerin bir tadilat projesini gerektirmesi durumunda, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, sadece değişiklik yapılacak hususlarla sınırlı kalmak üzere yeni ve kısmi bir proje çiziliyor. Akabinde bu proje ile birlikte belediyeden tadilat ruhsatı alınıyor.


Örneğin, dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar ruhsat gerektiren tadilatlar arasında yer alıyor. Bu tadilatlar için ruhsat alabilmek için gerekli belgeler ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim)


Gerekli belgeler:

-Tapu Tescil Belgesi


-İmar Durumu Çap...