25 / 04 / 2024

Tahtakale Şeyh Davut Hanı

Tahtakale Şeyh Davut Hanı

Reşat Altın'ın 74 liraya satıldığı 1955 yılında, Tahtakale'de bulunan 732 metrekare üzerine inşa edilmiş Şeyh Davut Hanı 11 bin 926 adet altın parasına, 882 bin 500 liraya satılacakmış.

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte YouTuber Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

Davut Doğan Kimdir?

Davut Doğan kimdir? Davut Doğan’ın mesleği nedir? Davut Doğan hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

TEM34 Tahtakale'nin kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden TEM34 Tahtakale'nin kesin kabulü yapıldı ve Kesin Kabul Tutanağı 2 Haziran 2022'de onaylandı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tahtakale'de imar sorununun çözülmesi sevinçle karşılandı!

İstanbul Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nin imara açılması mahalle sakinleri tarafından tarafından mutlulukla karşılandı. AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu imara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi’nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

TEM34 Tahtakale'nin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

TEM34 Tahtakale'nin 678/1 Ada/Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri, 670/1 Ada/Parsel Park, 670/1 ve 678/1 Ada/Parseller İmar Yolları, Ada Dışı Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

Tahtakale Şeyh Davut Hanı Haberi

Tahtakale Şeyh Davut Hanı

                    SATILIK HAN 

 Tahtakale'de Şeyh Davut Hanı namıyla maruf 3 sokağa cephesi olan ve 732 metrekare üzerine inşa edilmiş tamamen boş han izalei şuyu suretiyle 12 Ağustos 1955 Cuma günü saat 14'de İstanbul İcra Daireleri satış salonunda satılacaktır. Hanın kıymeti 882.500 liradır.

  Tam iş muhitinde bulunan han her türlü inşaata müsait, iyi bir gelir kaynağıdır.


(1955 yılında Reşat Altın 74 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 12 Şubat 1955



Abdullah Kutalmış...