25 / 04 / 2024

tamer heper kazan dairesi sorusuna cevabı

tamer heper kazan dairesi sorusuna cevabı

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında okuyucusunun kazan daireleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Kazan dairelerinin farklı amaç için kullanıp kullanılamayacağı Tamer Heper'in köşe yazısında;

Kiracı ve mülk sahibi arasında kira uzlaşması nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, iş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını söyledi. Okuyucu, kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu.

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem kiracı. Ev sahibi kontrat yenileme tarihinden 2 ay önce ihtiyaçtan tahliye ihtarnamesi çekti. Ev sahibi tahliye davası açarsa kazanır mı? Ne kadar sürer? Ev sahibi kazanırsa, dava masrafları anneme mi ödetilir ve kaç liradır?' sorusunu cevapladı.

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Hacizli gayrimenkul alan kişi borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper ''İcradan uygun taşınmaz düşünüyorum. Fakat tapuda X bankası adına ipotek varsa, muhammen bedel civarında bir rakamla kazanırsam banka alacağının tamamını karşılayamazsa, söz konusu haciz düşer mi? Benim yeni tapumda bu haciz hâlâ mevcut olacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Sağ kalan eşe ölen eşin malından miras kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Çocuksuz eşlerden biri öldüğünde, şayet ölenin malı aile birliği içinde kazanılmamışsa sağ kalan eşe ölenin malından miras kalır mı? Saklı payı olur mu? ' sorusunu yanıtladı.

Kazanılan dava sonrası temyiz süreci ne kadardır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında kazanılan davanın temyiz kararının çıkmaması ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Kazan daireleri farklı amaç için kullanılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında okuyucusunun kazan daireleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Kazan dairelerinin farklı amaç için kullanıp kullanılamayacağı Tamer Heper'in köşe yazısında;

Tamer Heper: 30 yıl uzun zaman!

Ailemize mirastan kalan daireyi satıp başka bir daire aldık. Aradaki fiyat farkını ödedim. Yeni daire aile bireylerinden 2 kişi üzerine yapıldı. Bu durumda üçüncü kişinin payı ne oluyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

tamer heper kazan dairesi sorusuna cevabı Haberi

tamer heper kazan dairesi sorusuna cevabı

Sitemizde kömür ile ısınıyorken doğalgaza dönüldü. Bunun için eski kazan söküldü. Birtakım malzemeler dışarı çıkınca ortada boş bir alan oluştu. Bu alan yeniden tanzim edildi ve nişan, yaş günü gibi kaçak toplantıların yapılacaği bir salon ile siteye ait malzemelerin konulduğu odalar oluşturuldu. Hatta dairelerin kiler olarak kullanacağı odacıklar ayrıldı. Ancak şimdi bu blokta oturanlar gürültüden ve girip çıkandan rahatsız olduklarını söylüyor. Yapılanların yönetim kurulu kararı ile yapılmış olması karşısında şikayetlerin değerlendirilmesi nasıl yapılır?


Okuyucumuzun sözünü ettiği alan kalorifer kazan sahası. Binanın projesine bakıldığında bu yerin kazan dairesi olarak ayrıldığı görülecek. Kazan dairesi bloğun ortak alanı. Ortak alanlar sadece amacına uygun olarak kullanılabilir. Buradaki kömür kazanı kaldırılmış olabilir ama kazanın kaldırılmış olması bu yerin projedeki vasfını değiştirmez. Dolayısı ile bu yer...