28 / 03 / 2024

tapu ayırma harcı

tapu ayırma harcı

Ayırma işlemi yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il idare kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. İşte, tapu ayırma işlemleri 2015!

Tapu ayırma masrafı 2015!

Tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmazın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma masrafı 2015!

Hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. İfraz işleminin gerçekleşebilmesi için tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Profilo Toz Torbasız Elektrikli Süpürge Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo PSP5U530 700 W toz torbasız süpürge, yüksek performansa sahip toz ayırma sistemi ve 3 farklı başlığı ile yüksek emiş gücüne sahip olmasıyla tüm ilgileri üzerine çekiyor. İşte ürün hakkında merak edilenler.

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

tapu ayırma harcı Haberi

tapu ayırma harcı

Tapu ayırma işlemleri 2015!

Tapu ayırma başka bir deyişle ifraz işlemi, kütükte tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen bölünmesi ve tapuya tescil edilmesi olarak biliniyor.


Ayırma işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor.


Ayırma işlemi yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il idare kurulunun onayına sunuluyor. İşte, tapu ayırma işlemleri... 


Ayırma harcı 2015... 

a)İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden (Binde 11,38)


b) (5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı...