26 / 04 / 2024

tapu maliki kimdir

tapu maliki kimdir

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Sultanbeyli mülkiyet sorununa neşter!

İmar barışının da düzenlendiği yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İstanbul Sultanbeyli'de tapu maliki ile fiili kullanıcının farklı kişiler olması nedeniyle geniş bir alanı kapsayan mülkiyet sorunu da tasarı ile çözülüyor. Bu durum 200 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor...

Hasan Çelik kimdir?

Tapu Dairesi Başkanı Hasan Çelik kimdir? Hasan Çelik, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Mehmet Zeki Adlı kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevine vekâleten atanan Mehmet Zeki Adlı kimdir?

Tapu emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmazın maliki tarafından ödenen vergide, malikin el değiştirmesi halinde yeni sahibin belediyeye giderek beyanname vermesi gerekiyor. Beyannameler sene sonuna kadar veriliyor. İşte tapu emlak vergisi beyannamesi örneği..

Sedat Cömertoğlu kimdir?

Tapu ve Kadastro İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu kimdir? Sedat Cömertoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sedat Cömertoğlu, ne zamandan beri Tapu ve Kadastro İstanbul Bölge Müdürü olarak çalışıyor?

Bilal Curabaz kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Bilal Curabaz kimdir? Bilal Curabaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Bilal Curabaz, ne zamandan beri, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet veriyor?

Gürkan Özçelik kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürü Gürkan Özçelik kimdir? Gürkan Özçelik, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Tapu Sermaye İşletmesi Müdürü Gürkan Özçelik biyografisi..

Sedat Bakıcı kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı kimdir? Sedat Bakıcı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sedat Bakıcı, ne zamandan beri, Harita Dairesi Başkanı olarak hizmet veriyor?

Hidayet Güvenç kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanı Hidayet Güvenç kimdir? Hidayet Güvenç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hidayet Güvenç ne zamandan beri tapu dairesi başkanı olarak hizmet veriyor?

Hüseyin Kesimoğlu kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardıcısı Hüseyin Kesimoğlu kimdir? Hüseyin Kesimoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardıcısı Hüseyin Kesimoğlu'nun biyografisi..

Gökhan Kanal kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal kimdir? Gökhan Kanal, bugüne kadar hangi işlere görev aldı? İşte TKGM Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal...

tapu maliki kimdir Haberi

tapu maliki kimdir

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Malik kime deniyor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Malik kelime anlamı olarak "Sahip, sahiplik" anlamına geliyor.


Buna göre, taşınmaz maliki; tapu maliki; ilgili taşınmazın sahibine deniyor. Kat mülkiyeti Kanunu kapsamında bu kişi "kat maliki" olarak nitelendiriliyor. Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı aşağıdaki yollarla kazanılıyor;


- Tapuya tescil,

- Miras,

- Cebri icra satış,

- İstimlak,

- İşgalde kanuni sürecin geçmesi,

- Mahkeme ilamında ilamın kesinleşmesi,

- Gaibin ortaya çıkması halinde bina vergisi mükellefiyeti başlar.


Kat maliki..

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına "Anayapı"; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine "Bağımsız bölüm"; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan...