20 / 04 / 2024

tapuda pasaport geçerli olur mu

tapuda pasaport geçerli olur mu

Tapuda alım satım işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Peki, taraflar nüfus cüzdanı yerine pasaport kullanabilir mi? Tapuda pasaport geçerli mi? İşte pasaportun geçerliliği..

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim! Sadece bu modeller için geçerli!

Japonya’nın en ünlü otomobil firmaları arasında yer alan Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim geldi. Peki yüzleri güldüren bu indirim hangi modellerde geçerli? İşte Toyota'nın indirim kampanyası ile ilgili detaylar...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine zam yapılacağı hakkındaki haberler doğrultusunda bir açıklamada bulundu. Buna göre mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, BİM, A101, Migros ve ŞOK marketler dahil tüm marketler için geçerli olacak.

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

2023 yılında A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için harç ücreti 825 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL ve vakıf payı ise 145 TL olarak belirlenmişti. Toplamda ödenmesi gereken ücret 1.594 TL'ydi. Bu ücretlerin 2024 yılında ne kadar olacağı ise şu an merak konusu. İşte güncel ehliyet fiyat listesi…

Garanti BBVA emekli promosyonunda zirveye geçti: Ekim ayı emekli promosyon rakamları açıklandı

Garanti BBVA, emekli promosyonları konusundaki güncellemelerini duyurdu. Emekli vatandaşlar için sunulan bu promosyonlar, Ekim ayı itibarıyla geçerli olacak. İşte Garanti BBVA'nın yeni emekli promosyon kampanyası hakkında daha fazla bilgi...

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul alanında yapılan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşmenin geçerli ve geçersiz olduğu bazı durumlar vardır. Peki tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur ve hangi durumlarda geçersiz sayılır? İşte tahliye taahhütnamesi ile ilgili ayrıntılar...

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

tapuda pasaport geçerli olur mu Haberi

tapuda pasaport geçerli olur mu

Tapuda pasaport geçerli mi?

Gayrimenkullerin satış işlemleri, taşınmaz malın bulunduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda alım satım işlemlerinin yapılabilmesi için tarafların gerekli olan belgeleri temin etmesi gerekiyor.


Tapuda satış işlemi, alıcı ve satıcıya karşılıklı borç ve hak yükleyen bir sözleşme olarak ifade ediliyor. Alıcının taşınmazın bedelini ödemesine karşılık, satıcı da malın mülkiyetini alıcıya bırakıyor.


Tapuda gerekli olan belgeler:

1. Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

2. Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, 

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

3. Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları, vesikalık...