19 / 04 / 2024

tarihi harbiye binası

tarihi harbiye binası

1956 yılında Harbiye binası yıktırılarak, yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiş. Sipahiocağı binası bir müddet önce yıktırılmış ve Harbiye binası yıktırıldıktan sonra arsa parsellenecekmiş. Arsaya 10 - 12 katlı katlı bina inşa edilecekmiş.

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımında flaş gelişme!

Tarihi Divanhane Binası'nın, yıkıma maruz kalmasının ardından flaş gelişme yaşandı. Divanhane Eski Karakol Binası'nın duvarları hiltiyle kırılırken proje alanına iş makineleri dahil edildi.

Tarihi İstanbul Radyosu deprem güçlendirmesi için boşaltılıyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Ulus Yerleşkesi ve Harbiye’deki İstanbul Radyosu tarihi binası "depreme dayanıksız olduğu" sebebiyle eş zamanlı şekilde tahliye ediliyor.

Tarihi fişekhane binası Büyükyalı'nın yeni merkezi oldu!

Emlak Konut güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında Kazlıçeşme sahilinde 111 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilen Büyükyalı projesinde tarihi fişekhane binası ve yanındaki yapıların restore edilmesiyle oluşturulan bir yaşam alanı bulunuyor.

Sakarya'daki tarihi banka binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek!

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Hatay tarihi Meclis binasının restorasyonu başladı!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve bir süre önce Hatay Valiliği öncülüğünde kültür-sanat merkezi haline getirilmesine karar verilen tarihi binanın restorasyon başladı, çalışmaların 2021 Şubat'ta bitmesi öngörülüyor...

tarihi harbiye binası Haberi

tarihi harbiye binası



Harbiye binası yıktırılacak


 Harbiye binasının yıktırılak yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiştir. 

 Bir müddet önce yıktırılmış olan Sipahi Ocağı binasının bulunduğu saha, Harbiye binası yıktırıldıktan sonra birlikte parsellenecektir. 

 Parsellenecek sahada inşa edilecek binalar 10-12 katlı olacaktır. 

 Harbiye binasının taşıdığı manevi değer göz önünde tutularak bu mevkiye bir heykel dikilecektir. 


Cumhuriyet Gazetesi 2 Mart 1956



Abdullah Kutalmış...