20 / 04 / 2024

TCDD özelleşti mi

TCDD özelleşti mi

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Ankara'ya yürüyorlar. TCDD'nin özelleştirilmemesi için Van'dan Ankara'ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Kayseri'ye geldi.

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Akaryakıtta fiyatlar değişti mi? Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Sürücüler hemen bakın!

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve döviz kurundaki hareketlilikler akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Peki akaryakıtta yeni zam var mı? Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte BP, Shell, Opet, Total, Petrol Ofisi 17 Ocak 2024 fiyat listesi...

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Düşük faizli konut kredisinde detaylar netleşti mi? Hangi ek şartlar getirilecek?

Dar gelirliler için hazırlanan konut kampanyasına ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. Yaşanan haksızlıkları engellemek için ek koşulların getirilmesi beklenen kampanya için 1,20 faiz oranı ve 120 ay vade olanağının sağlanması bekleniyor. İşte yeni konut kampanyasında son gelişmeler…

Emekliye zam memura fark geliyor: Emekli ve memur maaşları kesinleşti mi?

Ocak 2024 tarihine yaklaştığımız bu dönemde, Türkiye'de emekliler, memurlar ve asgari ücretli çalışanlar için bazı önemli gelişmelerin yaşanacağı bir döneme girmekteyiz. Bu gelişmeler ve düzenlemeler milyonlarca vatandaşın alım gücünü etkileyeceği için merakla beklenmektedir.

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün ne kadar? Hemen bakın! 

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe yaşanan fiyat değişikliklerinden sonra benzin, motorin ve LPG litre fiyatı araştırmaları hız kazandı. 

Kredi kartlarına taksit sınırı mı geldi? Kredi kartı taksitlendirme süreleri değişti mi? Yurt dışı seyahat, havayolu...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomiye ilişkin kritik bir karar alarak kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, kredi kartı harcamalarına taksit sınırı geldi. İşte detaylar...

Mesai saatleri düşüyor mu? Mesai saatleri değişti mi?

Mesai saatleri düşecek mi? Mesai saatlerinde değişme olacak mı? çalışan vatandaşlar merakla bu soruların yanıtını arıyor. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın!

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 4 Haziran 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın! 

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

Öğrenciler dikkat; Okullar ne zaman yaz tatiline girecek? Tarih değişti mi?

Deprem sonrası okullar iki hafta tatil edilmişti. Ayrıca seçimler nedeniyle de öğrenciler fazladan birer gün daha tatil kullandılar. Peki bu durum yaz tatiline yansıyacak mı? Yaz tatili süresi kısalacak mı? İşte detaylar...

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

TCDD özelleşti mi Haberi

TCDD özelleşti mi

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Van'dan Ankara'ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri Kayseri'ye geldi.


Kayseri Tren Garına gelen grubu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Gruptakiler burada slogan atarak TCDD'nin özelleştirilme çalışmalarını protesto etti. 


Grup adına basın açıklaması yapan BTS Genel Mali Sekreteri Erdal Uysal, personelin emekliliğe sevk edilmesi amacıyla yapılan düzenlemelerle yüzlerce personelin emekli olduğunu savundu.


Yapılan düzenlemeleri protesto etmek için 17 Kasım'da Van'dan yola çıktılarını ve seslerini duyurmak için yürüyüşlerinin Ankara'da sona ereceğini belirten Uysal, Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi hakkındaki yasanın yürürlüğe girmesiyle TCDD'nin 158 yıllık kurumsal işleyişinin bir kenara bırakıldığını öne sürdü.


Uysal, 1995'te başlayan ve demiryollarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar çalışan sayısının yüzde 35 azaltıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:


"Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı...