25 / 04 / 2024

TCDD özelleştirilmesi

TCDD özelleştirilmesi

2003 yılından 2015'e kadar demiryolu sektörüne toplam 50.1 milyar TL yatırım yapılırken, demiryollarında 2023 hedeflerine ulaşmak için 55 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor.

TCDD'nin özelleştirilmemesi için BTS üyeleri Ankara'ya yürüyorlar!

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Ankara'ya yürüyorlar. TCDD'nin özelleştirilmemesi için Van'dan Ankara'ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ( BTS ) üyeleri Kayseri'ye geldi.

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Söğütözü'ndeki arazinin özelleştirilmesi için teklifler alınıyor!

Ankara'da kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş ve yaşam merkezleri ile otellerin yer aldığı arazilerin özelleştirilmesi için teklifler alınmaya başladı. 

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi kesinleşti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK),Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı açılan davada son sözü söyledi…

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki!

Türk Harb-İş Sendikası tarafından Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararına tepki gösterildi.

Sakarya Hanlıköy'deki askeri fabrikanın özelleştirilmesi TBMM'de!

Sakarya Hanlıköy Mahallesinde bulunan askeri fabrikanın özelleştirilmesindeki ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

TCDD özelleştirilmesi Haberi

TCDD özelleştirilmesi

Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul YHT hatları işletmeye açılırken, Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, yüksek hızlı demiryolu hatlarının inşası ise devam ediyor. Yüksek hızlı demiryolu projelerinin yanı sıra hem yolcu hem de yük taşımacılığı yapılabilecek 200 km hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu projeleri gerçekleştiriliyor.


Halen, Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik hızlı tren hattı inşası devam ederken, pek çok hatta hızlı yeni demiryolunun projelendirme ve ihale süreçleri sürüyor. TCDD hatlarının yüzde 85’inin yenilenmesi tamamlanırken, kalan bölümün yenilenmesi için çalışmalar sürüyor. Demiryolu sektörünün 2023 hedefleri şöyle tanımlanıyor: “3 bin 500 km yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 km hızlı demiryolu ve bin km konvansiyonel demiryolu olmak üzere 13 bin km demiryolu yapılarak toplam 25 bin km demiryolu uzunluğuna ulaşılması, 4 bin 400 km’lik hat...