20 / 04 / 2024

tersine göç

tersine göç

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.

Sivas, yaşlı nüfus için model olabilir!

Türkiye'nin nüfusunun 10 yıllık sürede daha da yaşlanacağını ifade eden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin yaşlı nüfusu nasıl yöneteceğini belirlemesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?

İstanbul’dan göç eden kişilerin sayısı son zamanlarda artış gösteriyor. Şehirden ayrılanlar sırasıyla Doğu Marmara, Batı Marmara, Batı Karadeniz ve ayrıca Ege’yi tercih ediyor. “Daha iyi konut ve yaşam imkânlarına kavuşmak”, ön plana çıkan göç nedenleri arasında yer alıyor.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

Türkiye’yi sarsan depremlerden sonra İstanbul ve Ankara’da başlayan şehir içi göç dalgası hızlandı. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’da en fazla taşınma Küçükçekmece ve Ümraniye ilçelerinde yaşandı. Esenyurt, Pendik ve Maltepe’deki hareketlilik öne çıkarken, Ankara’da ise Çankaya dikkat çekti.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın hafta sonu 2000 dolar geçerken son günlerde 1980 seviyelerinde işlem görüyor. Yükselişe geçen altında rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 1 Kasım 2023 canlı a

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra Hatay’dan nüfusun üçte biri göç etmek zorunda kaldı. Sabancı Holding ise göçü tersine çevirmek amacıyla çalışma başlattı.

İstanbul'da kiralar yüzde 701 arttı: Megakentten göç artıyor! İşte konut sorununun çözümü için 11 öneri...

İstanbul’daki kira ücretleri, tersine göçün en önemli sebepleri arasına yerleşti. Evden çıkmak zorunda bırakılan kiracılar yeni ev bulamadıkları için megakentten göç hızlandı. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? İşte 11 öneri...

Altında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar bir anda fırladı! Hemen bakın! 15 Eylül Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak konusu. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altında rüzgar tersine döndü, fiyatlar bir anda yükseldi. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 15 Eylül Cuma altın fiyatları kaç lira? Güncel canlı altın fiyatları.

tersine göç Haberi

tersine göç

Haziran ayında yüzde 78,62 ile son 24 yılın rekorunu yerle bir eden enflasyon, büyük şehirler ve turizm bölgelerinde yüksek talebe bağlı olarak daha çok hissedilirken vatandaşın da belini büküyor.

En son temmuz ayında gerçekleştirilen asgari ücret zammına rağmen fahiş oranlarda artan kiralar, İstanbul gibi büyükşehirler ve Antalya gibi kıyı bölgeleri yaşanmaz hale getirdi. Türkiye genelinde en yüksek kira oranlarına sahip olan Muğla, Antalya ve İstanbul gibi turizm kentlerden, doğu illerine kira kaynaklı göç yaşanıyor. 

Şöyle ki; kiralar son bir yılda Muğla’da yüzde 73 artarak 14 bin 937 TL’ye dayandı, Antalya’da yüzde 310 artan kiralar 10 bin 397 TL’ye ve İstanbul’da ise yüzde 168 artarak 8 bin 107 TL’ye çıktı. Artan kiralar Cumhuriyet tarihinde ilk kez tersine göçe neden olurken, iş için...