26 / 04 / 2024

tmsf köprü banka

tmsf köprü banka

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, bankacılık düzenlemelerindeki 'köprü banka' kavramına ve sistemin hangi amaca hizmet edeceğine açıklık getirdi. Peki TMSF'nin 'köprü banka' sistemi nasıl işleyecek?

Çanakkale köprüsüne 2.3 milyar euro finansman!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu projesi için ağırlıklı yabancılardan oluşan 24 banka ve finans kuruluşundan 2.3 milyar euro tutarında kredi finansmanı sağlandı. 

TMSF'nin 'köprü banka' sistemi nasıl işleyecek?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, bankacılık düzenlemelerindeki 'köprü banka' kavramına ve sistemin hangi amaca hizmet edeceğine açıklık getirdi. Peki TMSF'nin 'köprü banka' sistemi nasıl işleyecek?

TMSF'den Köprü Banka sistemi!

TMSF yetkilileri: Off-shore hesapları dolayısıyla açılan mahkemeler sonucunda, bugüne kadar 150 milyon lira ödendi. Yargıtay'ın emsal kararı yüzünden, hakimler, detaylara bakmadan TMSF aleyhinde karar veriyor"

3. köprünün proje finansman sözleşmesi tamamlandı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan ve. ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi tamamlandı.

3.köprü proje finansmanı için 2.3 milyarlık kredi sözleşmesi imzalandı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi tamamlandı..

Ziraat Bankası 3'üncü Köprü ve otoyol projelerine kredi veriyor!

Yeniden yapılandırma çalışmaları sonrasında sadece tarıma destek veren banka görünümünden çıkmak isteyen Ziraat Bankası, 3'üncü Köprü ve otoyol projeleri gibi dev işlere de kredi veriyor.

Üçüncü köprü için 2.3 milyar dolarlık imzalar atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Finansman Sözleşmesi İmzalandı!

IC İÇTAŞ-Astaldi Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile kredi sözleşmesi imzalandı...

İzmir Bornova Çayı köprüye kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Yapım İhaleleri Şube Müdürlüğü, Bornova Çayı üzerine köprü yaptıracak

Doğal alanlar ekolojik köprülerle birbirine bağlanacak

Yol ve otobanlarla bölünen doğal alanlar, biyoçeşitliliğin sürdürülebilmesi için ekolojik köprülerle birbirine bağlanacak

Edirne'deki Saraçhane ve Yalnızgöz Köprüleri restore edilecek!

Edirne İl Özel İdaresince restorasyonu yapılan tarihi Saraçhane ve Yalnızgöz Köprülerinin uzantılarının Karayolları Genel Müdürlüğünce restore edileceği bildirildi

Yeni Galata Köprüsü'ne bakım yapılacak!

Yeni Galata Köprüsü, 12 Ocak gecesi yaya ve araç trafiğine kapatılacak

Yozgat'taki tarihi köprüler restore edilecek!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Yozgat il genelindeki tarihi özelliğe sahip 6 köprünün restorasyonunun yatırım programına dahil edilmesinin planlandığını bildirdi

tmsf köprü banka Haberi

tmsf köprü banka


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, bankacılık düzenlemelerindeki 'köprü banka' kavramına ve sistemin hangi amaca hizmet edeceğine açıklık getirdi.


Yetkililer, TMSF'nin kendisine bir banka devredildiğinde, o bankanın hızlı şekilde çözümlemesini yapabilmek ve bürokrasiye takılmak istemediğini ifade etti. 


Fon'a devredilen bankayla ilgili yapılan değerlendirme sonucunda o banka için en iyi çözümün "köprü banka" kurmak diye bir kanaat oluşması durumunda, TMSF Yönetim Kurulu'nun yeni bir banka, yani ayrı bir tüzel kişilik kurabileceği bilgisini veren yetkililer şöyle konuştu: 


"Köprü banka uygulaması, dünyanın her tarafında, özellikle gelişmiş ülkelerde uygulanan bir sistem. Fon bu sayede yeni bir şirket kurabilecek. Bu bir banka olacak. BDDK'dan izin almaya gerek olmaksızın, çünkü vakit problemi var. Bu bankanın derhal faaliyete geçmesi, krizin yönetilmesi gerekiyor. Bütün bunların bir tek amacı var. Bir...