25 / 04 / 2024

Tofaş Otomobil Fabrikası yangını

Tofaş Otomobil Fabrikası yangını

Tofaş Otomobil Fabrikası'nda yangın çıktı Bursa'da, Tofaş Otomobil Fabrikası'nın metal deposunda çıkan yangın, hasara neden oldu.Belediye ekipleri, depoda hasara neden olan yangını kısa sürede söndürüp soğutma çalışması yaptı.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

Togg Otomobil Fabrikası, kapasitesini artırarak 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. 2023 yılı sonuna kadar toplam 26 bin 565 adet otomobilin sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Yatırımcıların merakla beklediği karar geldi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı. Peki Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın...

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretim 2 hafta duracak

Bursa'daki dev fabrikasında yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Tofaş iki hafta süreyle üretime ara verecek. Tofaş'ta üretim 16 Ocak'ta yeniden başlayacak.

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına ortalama değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç piyasasının potansiyelini gören yatırımcılar, otomobil fabrikasını anımsatan tesislerde ikinci el araçların bakımı, onarımı, test ve temizliğini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak! TOGG'un fiyatları belli oldu mu?

Yerli otomobil fabrikasının açılışının 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapılacağını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarih verdi! TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak!

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

Tofaş Otomobil Fabrikası yangını Haberi

Tofaş Otomobil Fabrikası yangını

Bursa'da, Tofaş Otomobil Fabrikası'nın metal deposunda çıkan yangın, hasara neden oldu.


Alınan bilgiye göre, Yeni Yalova Yolu'ndaki fabrikanın metal deposunda yangın çıktı.


Üretime bir ay ara verilen fabrikanın söz konusu bölümündeki yangına ilk olarak Tofaş'a bağlı itfaiye ekibi müdahale etti. Alevler hızla büyüyünce Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istendi.


Belediye ekipleri, depoda hasara neden olan yangını kısa sürede söndürüp soğutma çalışması yaptı.


Dumandan etkilenen işçilere, 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, AA muhabirine, deponun, çelik konstrüksiyondan yapılmış, 3 bin 200 metrekare alana sahip, üzeri brandayla kaplı bir bölüm olduğunu söyledi.


Yangının çıkış nedenine değinen Doğan, şöyle konuştu:


"Edindiğimiz ilk bilgilere göre, platform makinesi prize takılı unutulmuş. Buradan kısa devre yapması sonucu yangının çıktığı tahmin ediliyor. Yangın,...