27 / 04 / 2024

toki mahalle kültürünü yaşatacak

toki mahalle kültürünü yaşatacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul Başaksehir Kayabaşı bölgesinde, mahalle kültürü ile modern mimariyi bir araya getiren özel bir proje yapacaklarını söyledi.

TOKİ mahalle kültürünü yaşatacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülecek projelerde mahalle konseptine öncelik verilecek. Turan Çevreden yalıtılmış sitelerin, sosyal ilişkileri zayıflattığını ve insanları dışarıdaki hayata yabancılaştırdıgını belirtti.

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

TOKİ Niksar Kültür projesinde başvurular bugün başladı!

TOKİ Niksar Kültür Mahallesi projesinde yer alan 18 konut yüzde 40 engelli vatandaşlar için açık satış yöntemi ile satışa sunuldu. 

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

TOKİ'den Kırıkkale Yuva Mahallesi'ne 927 konutluk proje!

TOKİ, Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde 927 konutluk proje inşa edecek. Proje, konut ihtiyacının yanı sıra yerellik ve mahalle kültürünü gözeten uygulamasıyla da dikkat çekiyor.

Ergün Turan: Kayabaşı'nda mahalle kültürü canlanıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, toplumda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğunu, mahalle konseptinde projeler geliştirdiklerini söyledi.

Manisa Yunusemre TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından inşa edilen TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, projeler hakkında bilgilendirdi.

Karma konut projeleri eski mahalle kültürünü yansıtıyor!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, karma projelerin oturum amacıyla konut satın alanlar için de renkli bir yaşam alanı sunduğunu belirtti. Keleş, Eski mahalle kültürünün günümüze uyarlanmış halinde olduğunu söyledi.

toki mahalle kültürünü yaşatacak Haberi

toki mahalle kültürünü yaşatacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başaksehir Kayabaşı bölgesinde, mahalle kültürü ile modern mimariyi bir araya getiren özel bir proje yapacaklarını söyledi. 


448 konuttan oluşacak proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını ve inşaat çalışmalarına başladıklarını kaydeden Turan, "Projeyle dükkân alanlan, camisi, meydanıyla mahalle kültürü hayat bulacak. Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projemiz sayesinde, kamusal mekânları, küçük esnafı, meydanı, caddesi ile yasayan bir şehir oluşacak" diye konuştu. 


7 BİN 500 KONUT


Kayabası'nda halen 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini ifade eden Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız" bilgisini...