29 / 03 / 2024

tokide tasfiye

tokide tasfiye

Mehmet Ergün Turan, Ahmet Haluk Karabel'in yerine TOKİ Başkanlığı'na geldiği 18 Nisan'dan beri Başkan Yardımcısı düzeyinde değişiklik yapmamıştı. Ancak beklenen revizyon gerçekleşti ve 2 Başkan Yardımcısının yerine yenilerini atadı. Peki kimler gitti?

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap tasfiye edildi!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Hoşdere Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri tasfiye edildi.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Tasfiye edilen 21 “Evim” şirketine ev ve araba umuduyla para yatıran vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. 21 şirkete 746.6 milyon Türk Lirası yatıran 54 bin vatandaş ise geçen sürede alacaklarıyla ilgili açıklama bekliyor.

Evora Denizli tasfiye edildi!

Emlak Konut GYO projelerinden Denizli Merkezefendi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Evora Denizli projesi) tasfiye edildi. 

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti Ekim'de belli olacak!

Temmuz 2021'de tasfiye ve iradi tasfiye edilen, toplam 53 bin kişiyi ilgilendiren tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti Ekim ayında belli olacak.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Fadıl Akgündüz iflas etti: Jetpa Holding'te tasfiye süreci başladı!

JETPA Holding’ten alacağı bulunan on binlerce kişiden olan Yaşar Yeşildağ, bu senenin başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Jet Fadıl'ın 24 yıllık ve 62 milyon TL'lik sermayeli şirketi Jetpa'da tasfiye sürecine start verildi.

tokide tasfiye Haberi

tokide tasfiye


T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) 2 Başkan Yardımcısı gitti, yerine yenileri geldi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, göreve geldiği 18 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar önceki başkan Ahmet Haluk Karabel'in ekibiyle çalışıyordu...


Kulislerde TOKİ Başkan Yardımcılarının değiştirileceği söylense de bu iddia 18 Temmuz 2014 Cuma tarihine kadar gerçekleşmedi. TOKİ'nin 18 Temmuz'da güncellenen organizasyon şemasına göre Başkan Ergun, yola iki yeni Başkan Yardımcısı ile devam etme kararı aldı. 


TOKİ'de kimler gitti? 



TOKİ organizasyon şemasına göre Başkan Yardımcıları Mehmet Murat ve Muhsin Soylu görevden alındı; Sami Er ve Mehmet Özçelik, TOKİ'nin yeni Başkan Yardımcıları oldu.


Görevden alınan Mehmet Murat; Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve Daire Tabipliği'nden sorumluydu. 


Murat'ın alanındaki Basın ve Halkla İlişkiler...