24 / 04 / 2024

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor. Celil Öz, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Ortahisar Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri imar planı askıda!

Trabzon Ortahisar Akyazı Mahallesi Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri Alanı İmar Planı Değişikliği” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dün askıya çıktı.

2015'in ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı!

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

İzmir kruvaziyer turizminde değer kaybediyor!

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

Kuşadası'na 2015'te gemiyle 700 bin turist gelecek!

Kruvaziyer turizminde 2014 yılında en fazla turistin geldiği liman olarak Türkiye'de birinci olan Kuşadası, 2015 yılında da liderliğini korumayı hedefliyor. Kuşadası için gelen gemilerin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kruvaziyer turizminde tercih Karadeniz oldu!

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Kruvaziyer turizminde erken rezervasyonu fırsatı!

Türkiye'de erken rezervasyon döneminde, her yıl daha fazla rezervasyonun gerçekleştiği kruvaziyer turizmini tercih edenler bir haftada 5-6 ülke görebiliyor..

Antalya Limanı kruvaziyer turizminde sezonu kapattı!

Kruvaziyer turizmin önemli duraklarından olan Antalya Limanı Port Akdeniz, kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı Amadea isimli yolcu gemisiyle kapattı. Liman, 2014 sezonunu 65 yolcu gemisiyle kapatmış oldu...

İzmir'de kruvaziyer turizminde düşüşün sebebi belli oldu!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir'e gelen turist sayısının düşmesinin dünya kurvaziyer yolcu trafiğinde yüzde 31'lik daralmayla ilgili olduğunu b

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı Haberi

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.Öz, bu yıl da nisan ayında kente ilk kruvaziyerin geldiğini vurgulayarak, kruvaziyer turizminin bölgenin turizm aktivitesine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. 



Her geçen yıl bu konuda ilerleme sağlandığını dile getiren Öz, "Şimdiye kadar ilimize 38 kruvaziyer gemisi ile 15 bin turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde ise 20 gemi ile 10 binin üzerinde turist ilimizi ziyaret etmişti" dedi. Vali Öz, kente gelen kruvaziyer sayısının bu yıl 40'a çıkmasını hedeflediklerini anlatarak, bu gemilerle birlikte Trabzon'a en çok Amerika ve Avrupa'dan turistlerin geldiğini ifade etti. Kruvaziyer turizminde...