28 / 03 / 2024

trabzuna kruvaziyerle gelen turist sayısı

trabzuna kruvaziyerle gelen turist sayısı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor. Celil Öz, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 8.1 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 8.1 düşüşle 2.44 milyon kişi oldu.

2015'te Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 11 azaldı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen turist sayısı 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 11 azalınca, sadece otellerin gelir kaybı 55 milyon euro oldu.

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2.5 arttı!

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısındaki artış ise yüzde 2.5 oldu. 2014'te 68 bin 761 İngilizin geldiği Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 70 bin 497 oldu.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 12,6 düştü!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya ocak-nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 geriledi.

Kızkalesi'ne gelen turist sayısı arttı!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 20 arttı!

MUĞLA (AA) Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, bölgeye gelen turist sayısında bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yaşanan yüzde 20'lik artışın, turizm sezonu için kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 4 ayda 1 milyon 222 bin 720 oldu!

Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı yılın ilk 4 aylık döneminde 1 milyon 222 bin 720 oldu. Düşüş, 2014 yılına oranla yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Kapadokya'ya gelen Japon turist sayısı düşüyor!

TÜRKİYE’ye gelen Japon turist sayısı düşüyor. En büyük kayıp ise Kapadokya’da yaşanıyor. Bölgeye gelen Japon sayısında geçen yıla göre yüzde 30 düşüş var. Sektör temsilcileri, bunda IŞİD korkusunun etkili olduğuna işaret ediyor.

Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor!

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 5,4 yükseldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB), Turizm Destek Paketi Raporu'na göre,Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri yüzde 3,5 ekside görünürken, Türkiye'ye ocak-şubat aylarında gelen turist sayısı toplamda yüzde 5,4 arttı.

Antalya'ya gelen turist sayısı Ocak-Mart'ta 531 bin oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) verilerine göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 531 bin 934 kişi olarak gerçekleşti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2,6 geriledi!

AKTOB verilerine göre, yılın ilk 3 ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 geriledi.

trabzuna kruvaziyerle gelen turist sayısı Haberi

trabzuna kruvaziyerle gelen turist sayısı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.Öz, bu yıl da nisan ayında kente ilk kruvaziyerin geldiğini vurgulayarak, kruvaziyer turizminin bölgenin turizm aktivitesine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. 



Her geçen yıl bu konuda ilerleme sağlandığını dile getiren Öz, "Şimdiye kadar ilimize 38 kruvaziyer gemisi ile 15 bin turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde ise 20 gemi ile 10 binin üzerinde turist ilimizi ziyaret etmişti" dedi. Vali Öz, kente gelen kruvaziyer sayısının bu yıl 40'a çıkmasını hedeflediklerini anlatarak, bu gemilerle birlikte Trabzon'a en çok Amerika ve Avrupa'dan turistlerin geldiğini ifade etti. Kruvaziyer turizminde...