19 / 04 / 2024

turizm eleman ihtiyacı

turizm eleman ihtiyacı

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı. Yenibiris.com, İstihdam Raporu’nun 2014 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Temmuz, ağustos ve eylül ortalamasına göre perakende en çok iş ilanı veren sektör oldu.

İsviçre 85 bin işçi alacak!

Çeşitli alanlarda eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt dışından işçi alımına başlayan İsviçre’de çalışmak isteyenler, uzmanı oldukları meslek grubuna göre başvuruda bulunabilecek. Peki kimler İsviçre’de çalışmak için başvurabilir?

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

İnşaat sektöründe istihdam büyüyor!

Konut sektöründe üretimin hızlanmasıyla sektörde istihdamda da hareketlilik bekleniyor. İnşaatçılar yeni projelerle beraber eleman ihtiyacının artacağını dile getiriyor. 

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

TOKİ'den Serik'teki turizm çalışanlarına 583 konut!

Antalya Serik'te turizm sektörü çalışanlarının konut ihtiyacını karşılamak amacıyla pilot proje olarak geliştirilen 583 konutluk uygulamanın temeli atıldı. Konutların yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

İnşaat sektöründe ara eleman ihtiyacı!

İstinye Üniversitesi, gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik MBA programını hayata geçirdi. Porgram kapsamında sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. 

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Gayrimenkul geliştirme sertifika programı 13 Mart'ta yapılacak!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. GİSP üyeleri 13 Mart 2017 tarihinden itibaren gayrimenkul geliştirme sertifika programını gerçekleştiriyor.

Educos Academy okul yatırımı yaptı!

Nitelikli eleman ihtiyacının artması işadamlarına okul yatırımı yaptırdı. Educos Academy, işsiz gençlere eğitim vererek, iş garantisi sağlıyor.

En yoğun istihdam inşaat sektöründe yapılıyor!

Yeni eleman ihtiyacını seçim sonuna erteleyen iş dünyası, sandıktan istikrar çıkınca tekrar gaza bastı. 2 Kasım itibarıyla iş ilanları yeniden devreye girdi. İK firmaları kasımda aylık yüzde 20 istihdam artışı bekliyor

Batum'un inşaat sektöründeki ihtiyacını Türkler karşılıyor!

Türkiye, Gürcistan’la yılda 2 milyar dolarlık ticaret yapıyor. Batum’un tarım, turizm, inşaat ve altyapı alanlarında en büyük ihtiyacını Türkler karşılıyor.

Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi, Şanlıurfa OSB'de açıldı!

Güneydoğu Bölgesi’nin en büyük teknik meslek lisesi olarak, çağın gereklerine uygun eğitimin yanı sıra sanayinin nitelikli eleman ihtiyacı talebine yanıt verecek Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı.

Numan Olcar: Mersin'deki turizm yatırımları artacak!

Mersin'de devam eden turizm yatırımları ile bu yıl sonu yatak kapasitesinin 15 bine ulaşması beklenirken, turizmciler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor.

turizm eleman ihtiyacı Haberi

turizm eleman ihtiyacı

Yenibiris.com’un yayınladığı istihdam raporuna göre 2014’ün üçüncü çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör perakendecilik-toptancılık olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör yine Bankacılık-Finans oldu. İşe alım piyasasında son 3 ayın verileri şöyle...


Yenibiris.com’un Temmuz, ağustos ve eylül ayları ortalamasına göre perakendecilik-toptancılık sektörü eleman arayışında birinci sektör oldu. Sektörde bu dönemde başta mağaza satış danışmanı ve kasiyer olmak üzere 4900 kişi aranıyor. Depo elemanı ihtiyacı da artmış durumda. Turizm sektörü ise az bir farkla ikinci sırada yer alıyor. Sektörde en fazla ihtiyaç duyulanlar, kasiyer ve garsonlar. Verilere göre yapı-inşaatta eleman arayışı yaklaşık yüzde 40 oranında azalmış olsa da sektör son 3 ayda en fazla eleman arayan sektörler arasında 3. sırada yer aldı.


Lojistik hareketlendi  


Eleman arayışının arttığı görülen lojistik ise...