29 / 03 / 2024

Turizm gelirlerinde artış

Turizm gelirlerinde artış

TÜİK, III. Çeyrek Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda personel alacak! KPSS şartı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık bünyesine alımlar ön lisans ve lisans mezunu olarak belirlenirken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

2022'de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

Bu yılın ilk 11 aylık döneminde vergi gelirlerinde geçen yıla kıyasla yüzde 103 artış gösterdi. KDV ise ilk 11 ayda 522,4 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Kopuz, Müslim Kopuz ve Umutcan Ateş ortaklığında kuruldu. 

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  100 bin TL sermaye bedeli ile  Abdulrahim Tarhan tarafından kuruldu.

SSK-Bağ-Kur ve Emekli aylığı maaşları değişiyor!

Emekliler senede iki kez zamlı maaşlarına kavuşuyor. Yıl başında ve yıl sonunda verilen zamlarla birlikte emeklilerin gelirlerinde artış meydana geliyor. 2022 yılına ilişkin emeklilerin maaşlarını ne kadar olacağına dair haberler de gelmeye başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Kulaksız tarafından kuruldu.

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği artırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgelerinde bulunan tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Regent Art Emlak Danışmanlık Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Regent Art Emlak Danışmanlık Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulrahman Albakour ve Muhammed Husam Hüseyin ortaklığında kuruldu.

Artı Değer Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı Değer Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Jalal Moazen Khoshalkhan ve Yaşar Yılmaz ortaklığında kuruldu. 

Turizm gelirlerinde artış Haberi

Turizm gelirlerinde artış

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81,8'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 18,2'si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 8 milyar 905 milyon 882 bin dolar'ını kişisel harcamalar, 3 milyar 948 milyon 491 bin dolar'ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.


Haber...