26 / 04 / 2024

turizms ektörü eleman

turizms ektörü eleman

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı. Yenibiris.com, İstihdam Raporu’nun 2014 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Temmuz, ağustos ve eylül ortalamasına göre perakende en çok iş ilanı veren sektör oldu.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Schindler Group sektöre nitelikli eleman kazandırıyor!

Asansör ve yürüyen merdiven üretici olan Schindler Group, Schindler Eğitim Merkezi ile de sektöre nitelikli eleman kazandırmayı hedefliyor. Firma, profesyonel bir müzik stüdyosunu eğitim merkezine kurdu.

Adana'da inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilecek!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'da inşaat sektöründe yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olması için Adana Meslek Lisesi'ni kuracaklarını söyledi.

İnşaat sektörü ara eleman sıkıntısı yaşıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Beyaz eşya sektöründe eleman sıkıntısı var!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yapılan ankete göre beyaz eşya sektöründe yaşanan en önemli sorun, kalifiye eleman olarak belirlendi.

BTSO inşaat sektörünün nitelikli eleman sıkıntısını çözüyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Konseyi, ikinci tur çalışmalarına başladı. İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, vasıflı eleman meselesine Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO inşaat sektörünün vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman meselesine çözüm bulmayı hedefliyor. Çalışmalarına 2013 yılının son çeyreğinde başlayan BTSO inşaat Konseyi, sektörde yol haritalarını belirlediği toplantılarına devam ediyor.

İnşaat sektörü vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, öncelikli eylem planları arasında bulunan vasıflı eleman meselesine BTSO tarafından hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO inşaat sektörünün vasıflı eleman sorununu çözüyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Konseyi, ikinci tur çalışmalarına başladı. İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, vasıflı eleman meselesine Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile çözüm bulmayı hedefliyor.

İnşaat en çok iş arayan 3'üncü sektör oldu!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat, en çok eleman arayan sektör sıralamasında üçüncü oldu. 2015 yılının ilk çeyrek dönemi istihdam raporu hazırlandı.

Turizm-otelcilik sektörü ilk 3 ayda en çok ilan veren sektör oldu!

TATİL sezonu yaklaşırken turizm sektörü de yaz hazırlıklarını hızlandırdı. 2015’in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu.

Hyundai Asansör'den eğitime destek!

Hyundai Asansör, İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açtığı asansör ve yürüyen merdiven sınıfı ile eğitime destek veriyor. Mesleki eğitime katkı sağlaması beklenen proje ile sektöre kaliteli eleman yetiştirilmesi de amaçlanıyor.

turizms ektörü eleman Haberi

turizms ektörü eleman

Yenibiris.com’un yayınladığı istihdam raporuna göre 2014’ün üçüncü çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör perakendecilik-toptancılık olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör yine Bankacılık-Finans oldu. İşe alım piyasasında son 3 ayın verileri şöyle...


Yenibiris.com’un Temmuz, ağustos ve eylül ayları ortalamasına göre perakendecilik-toptancılık sektörü eleman arayışında birinci sektör oldu. Sektörde bu dönemde başta mağaza satış danışmanı ve kasiyer olmak üzere 4900 kişi aranıyor. Depo elemanı ihtiyacı da artmış durumda. Turizm sektörü ise az bir farkla ikinci sırada yer alıyor. Sektörde en fazla ihtiyaç duyulanlar, kasiyer ve garsonlar. Verilere göre yapı-inşaatta eleman arayışı yaklaşık yüzde 40 oranında azalmış olsa da sektör son 3 ayda en fazla eleman arayan sektörler arasında 3. sırada yer aldı.


Lojistik hareketlendi  


Eleman arayışının arttığı görülen lojistik ise...