28 / 03 / 2024

Türk boya sektörü iç pazar büyüklüğü

Türk boya sektörü iç pazar büyüklüğü

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), gerek üretim teknolojisi gerekse inovatif ürünlerde bölgesinin en güçlü oyuncularından biri olan Türkiye'yi üretim üssü ve cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk boya sektörü iç pazar büyüklüğü Haberi

Türk boya sektörü iç pazar büyüklüğü


 Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), gerek üretim teknolojisi gerekse inovatif ürünlerde bölgesinin en güçlü oyuncularından biri olan Türkiye'yi üretim üssü ve cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz gibi Avrupa devleri küçülürken Türk boya sektörü büyümeye devanı ediyor. Hedefe Avrupa 3'üncülüğünii koyan boyacılar, Paintistanbul Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi'nde buluştu. Yabancı katılımı da rekor seviyeye ulaşan Paintistanbul Fuarı, BOSAD ve CNR işbirliği ile 23 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy'de. 


BOSAD, fuar ile eşzamanlı olarak boya teknolojisindeki en son yeniliklerin masaya yatırıldığı bir de kongre düzenlendi. Uluslararası katılımlı Paintistanbul 2014 Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Kongresi için Türkiye'ye gelen isimlerden biıi de inovasyon konusunda dünya çapında tanınan,...