25 / 04 / 2024

türkiye hidroelektrik santrali salini

türkiye hidroelektrik santrali salini

İtalyan inşaat şirketi Şalini Impregilo Türkiye'de inşa edilecek bir hidroelektrik santralı için yapılan ihaleyi kazandığını açıkladı. Şirket dün yaptığı yazılı açıklamada, ihale bedelinin 260 milyon Euro olduğunu bildirdi.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye HES inşaatları için yatırım çağrısı!

Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Kırgızistan olarak, küçük ve orta ölçekli hidroelektrik santrallerin inşaatı konusunda Türkiye’den yatırım çekmek istiyoruz" dedi.

Rolls Royce Türkiye’de 8. merkezini açacak!

İngiliz devi Rolls Royce, Türkiye’de teknoloji merkezi açacak. Şirketin hedefinde Sinop Nükleer Santrali de var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Rolls Royce yetkilileri bileşerek teknoloji merkezinin startını verdi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de 61 şehre 534 HES daha yapılması planlanıyor!

DEVLET Su İşleri (DSİ) Hidroelektrik Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye'de 59 ilde 478 HES var, 61 şehre 534 HES daha yapılması planlanıyor. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında.

türkiye hidroelektrik santrali salini Haberi

türkiye hidroelektrik santrali salini

İtalyan inşaat şirketi Şalini Impregilo Türkiye'de inşa edilecek bir hidroelektrik santralı için yapılan ihaleyi kazandığını açıkladı. Şirket dün yaptığı yazılı açıklamada, ihale bedelinin 260 milyon Euro olduğunu bildirdi. Şalini Impregilo projeyi Türk şirketi NTF inşaat ile ortak girişim olarak gerçekleştirecek, italyan şirketinin hissesi yüzde 85...