29 / 03 / 2024

Türkiye kruvaziyer yolcu sayısı

Türkiye kruvaziyer yolcu sayısı

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'nin, 9 ayda ağırladığı kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu.

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Haziranda rekor kıran kruvaziyer yolcu sayısı temmuzda da zirve yaptı!

Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gelen yolcu miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Cem Yolcu: Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız!

Türkiye’ye 2013 yılında gelen ve Körfez’in en güçlü inşaat geliştirme şirketlerinden olan MAZAYA, Ritim İstanbul projesiyle oluşturduğu 1 milyar liralık değerden sonra portföyünün yüzde 35’ni ülkemize getirme kararı aldı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satılık daire ve yolcu salonu!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde bulunan daireyi ve eski yolcu salonunu satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların son teklif verme tarihi 25 Aralık 2015 olarak belirlendi.

OTİS'ten Türkiye'nin en hızlı asansörü!

OTİS Türkiye'nin 7 metreyi 1 saniyede katederek 'Türkiye'nin en hızlı asansörü' unvanını elde eden asansörleri, 'Akıllı Yolcu Yönlendirme' sistemiyle de binadaki trafik akışını en pratik şekilde sağlıyor.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Türkiye'de havalimanlarından 155 milyon yolcu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Havaalanları Türkiye nüfusunun iki katını ağırladı!

Havaalanları Türkiye nüfusunun iki katını ağırladı. Türkiye'deki ulusal ve uluslararası havaalanlarından 10 ayda 144 milyon yolcu faydalandı.Bu dönemde 67 milyon 779 bin yolcu, İstanbul'daki havaalanlarını kullandı.

Türkiye'de havayolu yolcu sayısı 10 ayda 144 milyonu geçti!

DHMİ, Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısının, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 olduğunu açıkladı...

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı!

Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı

Kruvaziyer yolcu sayısı yüzde 19,5 azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre; Türkiye'nin, 9 ayda ağırladığı kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu..

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Türkiye kruvaziyer yolcu sayısı Haberi

Türkiye kruvaziyer yolcu sayısı


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye limanlarına yanaşan gemi sayısı 2003-2013 döneminde 887'den bin 572'ye çıktı.


Aynı dönemde, bu gemilerle gelen yolcu, ''transit'' olarak adlandırılan günübirlik turist ve giden yolcu sayısı 581 bin 848'den 2 milyon 240 bin 776'ya yükseldi.


Akdeniz kruvaziyer turlarının yaklaşık yüzde 30'unun çıkış yaptığı Pire Limanı'ndan grevler nedeniyle şirketlerin programlarını Batı Akdeniz'e kaydırmasının etkisiyle, Türkiye limanlarının kruvaziyer ve yolcu gemileri aracılığıyla ağırladığı yolcu sayısı, bu yıl düşüş eğilimine girdi.


İlk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25'lik düşüş meydana gelen sektör, sonraki 3 ayda ise toparlanma sinyalleri vermeye başladı.


Buna göre, Türkiye'nin bu yılın 9 ayında ağırladığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu.

KUŞADASI LİMANI,...