20 / 04 / 2024

türkiye osb sayıları

türkiye osb sayıları

TÜRKİYE’nin kalkınmasında ve de ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen OSB’lerin sayısı, teşvik yasalarının uygulanmasıyla artmaya başladı. Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu’daki OSB sayısının 16’dan 26’ya çıkacağını söyledi.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

İkinci el elektrikli araç satın alırken sakın çarpılmayın! Uzmanından hayati uyarılar! Hemen okuyun!

Türkiye’de sayıları 30 bini geçen elektrikli araçlar artık ikinci el pazarında da yerini almaya başladı. Pilot Garage Genel Müdürü Cihan Emre de elektrikli araç almayı düşünenlere karşılaşacakları sorunlar hakkında uyarılarda bulundu.

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İmar planlarına motokurye güncellemesi! Park ve dinlenme alanları geliyor!

Türkiye'de sayıları gittikçe artan motokuryeler için Bakanlık Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Otomotiv sektöründe devrim! Türkiye’de satışları tam iki katına çıktı!

Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları geçen yıl rekor bir artış ile 10 milyonu geçerken, kullanımdaki toplam elektrikli araç sayısı 26 milyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise 2022’de toplam elektrikli araç satışları 2021 yılına göre yaklaşık iki katına çıkarak 7 bin 540 olarak gerçekle

türkiye osb sayıları Haberi

türkiye osb sayıları

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu’daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısının 16’dan 26’ya çıkacağını söyledi. Bölgenin ekonomideki lokomotifi Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır’da yeni yatırımlar artık OSB’lerde hayata geçecek. Karahocagil, şöyle konuştu: “Bölgede yaklaşık 15 milyarlık teşvik belgesi dağıtıldı. Bunun sonucunda özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Batman’da yeni OSB ihtiyacı doğdu. Şimdi buralarda yoğun şekilde çalışılıyor. Şanlıurfa’nın 2. OSB’si doldu, 3’ncüsü için çalışma başlatıldı. Gaziantep’te 6. OSB kuruluyor. Diyarbakır ve Mardin’de 2. OSB’ler için çalışılıyor. Batman ve Adıyaman’da OSB’lerin geliştirilmesine çalışılıyor. Böylece GAP’ın oluşturduğu üretim gücü sanayide de kendini...