20 / 04 / 2024

türkiye turizm gelirleri

türkiye turizm gelirleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm gelirleri 2014 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.3 düşüşle 7.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye 50 milyar dolarlık turizm geliri hedefliyor!

50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı.

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı!

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı. Sahip olduğu tarihi ve de doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı.

Turizm gelirleri yüzde 7.9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Türkiye'de turizm gelirlerinin 6.8 milyar dolarını deniz turizmi oluşturuyor!

Deniz Turizm Birliği’nin Başkanı Hakan Tellioğlu’na göre kamusal yapı ve işleyişi değişmediği sürece 2023 için belirlenen yat bağlama hedeflerine ulaşmak çok zor. Fakat yatırımcının önü açılırsa 6.4 milyar dolarlık deniz turizm geliri çok daha fazla olur.

Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

Turistler Türkiye’de yaklaşık 32 milyar dolarlık harcama yaptı!

Türkiye’nin ocak-ekim dönemi dış ticaret açığının 82, cari açığının ise 51 milyar dolar olduğu dikkate alınırsa, 32 milyar dolarlık turizm gelirinin ekonomimiz için adeta can simidi olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Murat Ersoy: Türkiye'de satılık otel yok!

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Türkiye ve İran arası turizm ilişkileri geliştirilecek!

Türkiye ve İran arasında iki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer tarafından imzalandı.

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Türkiye’de 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarıldı!

Türkiye’de toplam 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarılırken bunun 885’i Ege Bölgesi’nde yer aldı. Muğla ili 338 satılık tesisle Ege şampiyonu olurken, İzmir 191 tesisle Muğla’yı takip etti. ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Satışlar dile getirilmiyor" dedi.

türkiye turizm gelirleri Haberi

türkiye turizm gelirleri


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm gelirleri 2014 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.3 düşüşle 7.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Turizm gelirleri 2014 yılı genelinde ise, bir önceki yıla göre yüzde 6.2 artışla 34.3 milyar dolara yükseldi. 


Dördüncü çeyrek verileri

Turizm geliri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 azalarak 7 milyar 667 milyon 719 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.


Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 213 milyon 372 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 454 milyon 347 bin dolarını ise paket tur...