27 / 04 / 2024

türkiyenin ilk şehir hastanesi nerede

türkiyenin ilk şehir hastanesi nerede

YDA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de Yatırım Paneli'nde Türkiye'de ekonomik istikrar, borçlanma maliyeti, sermaye piyasaları yoluyla yatırım, devlet kamu kredibilitesi, derecelendirmenin ana faktörleri gibi konular tartışıldı...

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

2021 bütçesinde şehir hastaneleri için 16.4 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe teklifinde şehir hastaneleri için 16 milyar 392 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödeneği ayrıldı. 

Dünya emlak artışında ilk üç Türkiye’den!

Emlak piyasasında fiyat araştırması yapan  Knight Frank firmasının verilerine göre, küresel emlak artışında ilk üç şehir Türkiye'den çıktı. Yüzde 28.1 artışla İzmir birinci olurken, Ankara 26.4’le ikinci, İstanbul ise 20.2 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı başladı!

Girişin ücretsiz olduğu Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı kapılarını açtı. Fuar 16 Kasım'a kadar devam edecek...

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın açılıyor!

Ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve Tüyap tarafından Eskişehir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın kapılarını ilk kez açacak.

türkiyenin ilk şehir hastanesi nerede Haberi

türkiyenin ilk şehir hastanesi nerede


YDA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, İngiliz Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Oxford Business Group işbirliğiyle uluslararası İngiliz hukuk firması Ashurst'un ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Türkiye'de ekonomik istikrar, borçlanma maliyeti, sermaye piyasaları yoluyla yatırım, devlet kamu kredibilitesi, derecelendirmenin ana faktörleri gibi konular tartışıldı.


Söz konusu panelde, İngiltere'nin resmi kredi kuruluşu UK Export Finance'ın Türkiye'deki kamu-özel sektör projelerinin finansmanına sağlayacağı katkıların da görüşüldüğü panelde, Türkiye'nin, Malezya, Endonezya, Nijerya gibi geleceğin ekonomik devleri olma yolunda ilerlediklerine inanılan ve "MINT" olarak adlandırılan grupta yer aldığına işaret edildi.


YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ulusal ve uluslararası pazarda kamu-özel sektör ortaklığının zorluk ve avantajlarını, yatırımcı açısından ortaklık sürecini, ihale ve sözleşme yapılarını anlattı. Hüseyin Arslan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin...