26 / 04 / 2024

türkiyeyi kuzey ıraka bağlayacak tünel

türkiyeyi kuzey ıraka bağlayacak tünel

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasındaki ticaret yolunu güvenli ve rahat bir ulaşıma kavuşturacağı belirtilen Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kuzey Grup Hafriyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Grup Hafriyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Türkiyeyi yasa boğan depremin ardından fırsatçılara aman verilmemeye başlandı. 11 ili etkisi altına alan ve binlerce can ve mal kaybıyla sonuçlanan Kahramanmaraş depremi sonrası evlerinden olan depremzedelere faiş fiyat uygulayanalar yakın mercek altına alındı.

Anlık depremler ve fay hatları tek tıkla bulunabilir! Sürekli yenileniyor...

Deprem ülkesi Türkiye, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç deprem bölgesinde yer almaktadır. İşte Türkiye'deki fay hatları ve depremlerin izini süren harita...

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Şile'de Mahide Arslan tarafından kuruldu.

Kuzey Zm Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Zm Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Döndü Karakuş tarafından kuruldu.

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Alman otomotiv devi Mercedes Benz'den yazılım geliştirmeye odaklı açıklama geldi. İşte o merakla beklenen açıklamaya ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor...

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Adl Kuzey Yapı İnşaat Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adl Kuzey Yapı İnşaat Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Yılmaz tarafından kuruldu.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

türkiyeyi kuzey ıraka bağlayacak tünel Haberi

türkiyeyi kuzey ıraka bağlayacak tünel


Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, Habur Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasındaki ticaret yolunu güvenli ve rahat bir ulaşıma kavuşturacağı belirtilen Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi. 


Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli'nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, Gali-Zaho Tüneli'nin iki ülke arasındaki ticaret yolunda daha güvenli ve konforlu bir ulaşımın kurulmasını sağlayacağını ve bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunacağını vurguladı. 


Bacaksız, "Gali-Zaho Tüneli 3 bin 600 metrelik iki ayrı tüpten oluşuyor ve tünelin içine Duhok ve Zaho'yu birbirine bağlayan kara yolu güzergahı olarak...