20 / 04 / 2024

Türkmen doğalgazı

Türkmen doğalgazı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan - Afganistan - Pakistan - Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015 'te başlanacağını açıkladı.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Faturalar cepleri yakarken müjdeli haber geldi! Mayıs 2023 ayına kadar doğalgaz ödemeleriniz Albaraka Türk'ten! 

Hergün artan gıda ve faturalar vatandaşı zorlarken bankalar bu duruma bir nebze olsun derman olmak istiyorlar. Bu bankalrdan biri de ''Albaraka Türk'' 31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemelerinizi üstlenen banka şartlarını açıkladı.

Doğalgaz tüketim desteği yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği kaç ay sürecek?

Doğalgaz desteği gündemde yer alan konuların başında geliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, doğalgaz desteğinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı ve Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler gündeme geldi. Doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Türkmen doğalgazı Haberi

Türkmen doğalgazı


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015'te başlanacağını açıkladı. 


Türkmenistan Devlet Başkanı, Aksakallar Konseyinin Türkmenabat kentinde yapılan  yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, yakın gelecekte enerji alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını duyurdu. 


Bölgede siyasi ve ekonomik istikrar sağlayacağına inandıkları TAP projesine 2015'te başlayacaklarını belirten Berdimuhamedov, ayrıca 2016'da Türkmenistan-Çin doğalgaz boru hattının 4. etabının açılışını yapacaklarını söyledi. 


Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülke içerisinde devam eden ve uzunluğu bin kilometreden fazla olan Doğu-Batı boru hattının inşaatının da 2016'da tamamlanacağını ifade etti. 


Yaklaşık 30 trilyon metreküp doğalgaz rezerviyle Rusya, İran ve Katar'dan sonra 4. sırada yer alan Türkmenistan, bu sektöre önemli yatırımlar yapıyor.  


Doğalgazını özellikle Avrupa pazarına ulaştırmak isteyen Türkmen hükümeti, halihazırda Rusya, İran ve Çin'e gaz ihraç...