20 / 04 / 2024

Türkmenistan Afganistan Pakistan Hindistan boru hattı inşaatı

Türkmenistan Afganistan Pakistan Hindistan boru hattı inşaatı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan - Afganistan - Pakistan - Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015 'te başlanacağını açıkladı.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkmenistan Afganistan Pakistan Hindistan boru hattı inşaatı Haberi

Türkmenistan Afganistan Pakistan Hindistan boru hattı inşaatı


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015'te başlanacağını açıkladı. 


Türkmenistan Devlet Başkanı, Aksakallar Konseyinin Türkmenabat kentinde yapılan  yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, yakın gelecekte enerji alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını duyurdu. 


Bölgede siyasi ve ekonomik istikrar sağlayacağına inandıkları TAP projesine 2015'te başlayacaklarını belirten Berdimuhamedov, ayrıca 2016'da Türkmenistan-Çin doğalgaz boru hattının 4. etabının açılışını yapacaklarını söyledi. 


Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülke içerisinde devam eden ve uzunluğu bin kilometreden fazla olan Doğu-Batı boru hattının inşaatının da 2016'da tamamlanacağını ifade etti. 


Yaklaşık 30 trilyon metreküp doğalgaz rezerviyle Rusya, İran ve Katar'dan sonra 4. sırada yer alan Türkmenistan, bu sektöre önemli yatırımlar yapıyor.  


Doğalgazını özellikle Avrupa pazarına ulaştırmak isteyen Türkmen hükümeti, halihazırda Rusya, İran ve Çin'e gaz ihraç...