23 / 04 / 2024

üçüncü köprü inşaatı ne durumda

üçüncü köprü inşaatı ne durumda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un 3’üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi bulduğunu açıkladı.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'taki köprü inşaatı durduruldu!

3 ay önce inşasına başlanan Kahramanmaraş'taki köprünün inşaatı durduruldu. Trafik sıkıntısı çeken vatandaşlar, "Durumuna bakılırsa 2 aylık işi var, yani 1 ay denilen iş bugün başlasalar 5 ayı bulacak" dedi.

Manavgat Değirmenli’ye yeni köprü inşa ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Manavgat’ta 3 mahalleyi birbirine bağlayan Değirmenli mahallesindeki köprü inşaatı hızla devam ediyor.

Bafra'ya yapılan ikinci köprü inşaatı devam ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra'da yapılan ikinci köprü inşaatını yerinde inceledi.

Karabük Kanyon Köprüsü'nde inşaatında sona gelindi!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kanyon köprü inşaatında son rötuşların yapıldığını bildirdi.

Antalya Ak Köprü ile 12 mahalle birbirine bağlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalıların dördüncü boğaz köprüsü adını taktıkları Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Sakarya Mudurnu Deresi Köprüsü'nün inşaatı 3 ayda bitecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesi’nde bulunan Mudurnu Deresi üzerine yaptırılan köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor.

Karabük Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı!

Karabük'te 310 bin metrekarelik alanda başlayan Kanyon Park projesinin ilk ayağı olan Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı.

Edirne'de köprü inşaatı ihale bekliyor!

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkezini bağlayan, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatı tamamlanmasına rağmen bağlantı yollarının yapılmaması köprünün gecikmesine sebep oldu.

üçüncü köprü inşaatı ne durumda Haberi

üçüncü köprü inşaatı ne durumda


Bakan Elvan, İstanbul trafiğini önemli ölçüde etkileyen ulusal ve uluslararası transit trafiğin İstanbul dışına alınmasını sağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade etti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 2015 yılı sonuna kadar hizmete almak istediklerini, bu kapsamda 3 vardiya halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Elvan, şunları kaydetti:


"Toplam 5 bin 110 personelimiz bu projeyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirmek, ülkemize kazandırmak için çalışıyor. Personelimizin üstün gayretleri ile takvimimizin önünde yer alıyoruz. Kazı işlerini şimdiden tamamladık. Kulelerimiz de hızla yükseliyor. Bugün itibariyle kule yükseklikleri Asya tarafından 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi buldu. Tamamlandığında ise 321 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. İstanbul’un yeni silüeti Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile şekillenecek."



Marmaray'la entegre olacak!



Bakan Elvan, Yavuz Sultan...