26 / 04 / 2024

üçüncü köprü inşaatında son durum

üçüncü köprü inşaatında son durum

Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.

Üçüncü Köprü kuleleri 198 metreyi geçti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un 3’üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi bulduğunu açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaatında son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaat sahasında ve kent meydanı alanında incelemeler yaptı.

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Tekirdağ'da lojman inşaatında göçük: 1 işçi öldü!

Tekirdağ'da cezaevi lojman inşaatında yaşanan göçük sırasında toprak altında kalan işçi Eşref Dere (52) yaşamını yitirdi.

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu...

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

Gölcük Yazlık Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi!

Kocaeli'nin Yazlık bölgesinde ikamet eden ve binaya yakın bölgede bulunan vatandaşların kullanacağı Yazlık Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

üçüncü köprü inşaatında son durum Haberi

üçüncü köprü inşaatında son durum


Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.  Köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak eğik askı kablolarından ilki çekildi. IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapişlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan İstanbul'un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor.  Köprüde şu ana kadar üç tabiiye yerleştirilirken, tabliyeleri köprüye bağlayacak eğik askı halatlarının çekilmesine de başlandı. Köprüye ilk eğik askı halatı geçtiğimiz günlerde köprüye çekildi. 3'üncü köprüde 176 adet eğik askı kablosu olacak ve bu kablolar köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak. Güney Kore ve Malezya'da üretilen eğik askı halatları, 4 bin 400 tona kadar taşıma kapasitesine sahip olacak ve kulenin...