26 / 04 / 2024

ÜFE nedir

ÜFE nedir

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda ne kadarlık bir artışın yaşanacağı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranları dahilinde açıklanıyor. Buna göre Kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç?

ÜFE nasıl hesaplanır?

Üretici Fiyat Endeksi ÜFE nasıl hesaplanır? Türkiye İstatistik Kurumunun resmi internet sayfasında yer alan ÜFE ile ilgili bilgiler nelerdir? İşte ÜFE tanımlaması ve ÜFE hesaplamaları...

ÜFE nedir?

ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranları ne ifade ediyor? Kira artış oranlarının belirlenmesinde de etkili olan ÜFE nedir? İşte ÜFE Üretici Fiyatları Endeksinin tanımı ve ayrıntıları...

Ev kira yıllık artış oranları ÜFE'ye göre yapılacak!

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot, 1 Temmuz itibari ile yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu'nda ev kiralarındaki yıllık artış oranlarını açıkladı

Hyundai'nin Haziran ayı zammı dudak uçuklattı! Santa Fe Hibrit artık 100 bin TL daha pahalı

Santa Fe Hibrit, şehir içi trafiğe uyum sağlamak için idealdir. Hibrit teknolojisi sayesinde yakıt verimliliği daha yüksek olduğu için sık sık trafikte dur-kalk durumlarına uygun şekilde çalışabilir. Peki 07 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Samsung Galaxy S20 FE indirimli fiyata satışa çıktı! Bakmadan almayın! İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi…

Samsung’un sevilen telefonu Galaxy S20 FE, hepsiburada.com’da indirimli fiyata satışa çıktı. Peki, Samsung Galaxy S20 FE indirimli satış fiyatı nedir?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

TOKİ İstanbul'da büfe, dükkan ve konutu kaç TL'den satıyor?

TOKİ açık artırma satışları ile Kayabaşı 21. Bölge’de büfe, Bahçeşehir’de dükkan ve Tuzla’da konut satıyor. Kayabaşı 21. Bölge’deki büfenin fiyatı nedir? TOKİ Bahçeşehir’deki dükkan kaç TL’den satılıyor? Tuzla 3. Etap’taki konutun fiyatı ne kadar?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haber bültenine göre; ÜFE olarak adlandırılan endekslerin yerine bundan sonra Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi kullanılacaktır. Peki, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi nedir?

ÜFE nedir?

ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranları ne ifade ediyor? Kira artış oranlarının belirlenmesinde de etkili olan ÜFE nedir? İşte ÜFE Üretici Fiyatları Endeksinin tanımı ve ayrıntıları...

İyiniyet ilkesi nedir?

Türk Medeni Kanunu'nda açıklamasına yer verilen iyiniyet ilkesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...a

376. dilekçe nedir?

Vergiden kaynaklanan cezaların azaltılması talebini içeren 376. dilekçe nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hak nedir?

Hukuki bir kavram olan "Hak" neyi ifade ediyor? Gayrimenkul hukuku açısından hak nedir, detayları haberimizde...

İskan nedir, nasıl alınır?

Bir binanın inşaat çalışmaları bittikten sonra bağlı olunan belediyeden iskan alınması gerekiyor. Bu durumda istenen iskan nedir, nasıl alınır? İşte yanıtı..

İskan izni nedir?

Bir yapının içinde yasal olarak oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Peki iskan izni nedir, nasıl alınır? İşte yanıtı...

Müstakil tapu nedir?

Tapu çeşitlerinden biri olan müstakil tapu nedir, hangi durumlarda sahiplik durumu müstakil tapu üzerinden gösterilir, detayları haberimizde...

ÜFE nedir Haberi

ÜFE nedir

Kasım ayı kira artış oranı!

Kira sözleşmeleri, kiracı ev ev sahibi tarafından belirlenen süre zarfı içinde geçerli oluyor. Bu sürenin son bulması durumunda tarafların sözleşmenin devam etmesini istiyorsa, gündeme yapılacak kira zammı geliyor.


Yıllık kira sözleşmelerinde yapılacak artışlar üretici fiyat endeksine (ÜFE) bağlı olarak yapılıyor. ÜFE oranları ise her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


ÜFE nedir?

Üretici fiyatları endeksleri, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurtiçine satışa konu olan ürünlerin, üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişikliklerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Kira artışları, ÜFE kapsamında açıklanan on iki aylık ortalamalarından yüksek olamıyor. Buna göre Kasım 2013'te son bulan ve yenilenecek olan kira sözleşmelerinde yapılacak artış yüzde 4,10'u geçemeyecek.


Kira artış enflasyonları:

Üretici Fiyatları Endeksi aylık %0,62 arttı


Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), 2013...