29 / 03 / 2024

ulaşımda akbil kullanımı kalkıyor mu

ulaşımda akbil kullanımı kalkıyor mu

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak. Artık ulaşımda yalnızca İstanbulkart kullanılacak...

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

Ev alımlarında peşinat kullanımı zirve yaptı!

Konut alımlarında kredi kullanımı düşerken peşin ödemeler tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Konut kredisi kullanımı Ekim sonunda 191 milyar TL'ye ulaştı!

BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün kredi hacmi, 25 Ekim itibarıyla 2 trilyon 562 milyar 750 milyon liraya geriledi. Aynı dönemde konut kredisi kullanımı da 191 milyar TL’ye ulaştı...

Devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Büyük Havaalanı açıldı. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek." ifadelerini kullandı...

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Konut kredisi kullanımı yüzde 18 arttı!

2017 yılının ilk çeyreğini kapsayan 'GYODER Gösterge’ raporuna göre, Türkiye'de konut kredisi kullanımı yüzde 18 artarak 13.2 milyar TL’ye ulaştı...

Ankara'da konut kredisi kullanım oranları yüzde 14 arttı!

Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlığı, konut kredisi kullanım oranlarını açıkladı. Ankara'da konut kredisi kullanım oranları son 1 yılda yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi ve 20,7 milyar TL'ye ulaştı.

Manisa Gölmarmara'da ulaşımda dönüşüm başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Gölmarmara ilçesini ziyaret ederek, yeni çevre yolu projesine entegre edilebilecek alternatif terminal alanları için incelemelerde bulundu.

Fethiye’de ulaşımda dönüşüm devam ediyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 6 kooperatif daha katıldı.

Ulaşımda kesin çözüm Monoray-Metro!

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere; büyük kentlerde yaşanan ulaşım sorununa çözüm konusunda uzmanlar farklı görüş sergiliyor.

Binali Yıldırım: Demiryolları da özel işletmecilerin kullanımına açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Sinyal ve elektrik işi de bittikten sonra bu yıldan itibaren demiryollarını da özel işletmecilerin kullanımına açacağız. Belirli bir bedel karşılığında burayı kullanabilecekler" dedi.

Ulaşımda bisiklet devrimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ulaşımda devrim niteliğinde bir ilke imza attı. Bakanlık, şehir içi yollarda bisiklet yolları, istasyonları ve park yerleri yaparak çevre kirliliğinin önüne geçecek.

ulaşımda akbil kullanımı kalkıyor mu Haberi

ulaşımda akbil kullanımı kalkıyor mu

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında entegrasyonu sağlamak için 1995’ten bu yana uyguladığı Akbil (Akıllı Bilet) sistemi yerini yılbaşından itibaren İstanbulkart’a bırakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELBİM tarafından geliştirilen, patenti ve marka tescili Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Akbil, 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. İstanbulkart’ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi Akbil’in tarihteki yerini almasına neden oldu.


“15 MİLYON İNSAN İSTANBULKART KULLANIYOR”



İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman 19 yıldır ulaşımda kullanılan Akbil’in, 2009 yılında yapılan AR-GE çalışmalarıyla yerini İstanbulkart’a bıraktığını söyledi. 15 milyon insanın cebinde İstanbulkart taşıdığını...