29 / 03 / 2024

Üsküdar Meydanı çalışmaları

Üsküdar Meydanı çalışmaları

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'nı arkeoloji parkı haline konmasına karar vermiş. Müzeler Müdürlüğü'nden alınacak tarihi heykeller, taş yazmalar tanzim edilecek meydanın uygun yerlerine yerleştirilecekmiş.

Üsküdar Meydanı 3 misli daha büyüyecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. 5 saat süren toplantıda, geçen 6 aylık süreç değerlendirildi ve muhtarların şikâyet, talep, önerileri alındı...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Üsküdar İskelesi'ne Ait 1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Üsküdar Meydanı Ve Yakın Çevresi Nazım Ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Üsküdar Meydan Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedel ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Nevbahar Üsküdar'a yoğun ilgi!

Kalyon Holding'in Üsküdar'da hayata geçirdiği Nevbahar Üsküdar projesi alıcıların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Nevbahar Üsküdar nerede?

Nevbahar Üsküdar projesinde ön talepler toplanıyor. İnşaat çalışmaları başlayan proje 4 blokta konut ve ticari alanlardan oluşuyor. Peki Nevbahar Üsküdar nerede hayata geçiriliyor?

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamam!

Çalışmaları tamamlanan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu ile hizmette olan Üsküdar-Yamanevler bölümünün birleştirme testleri nedeniyle seferlere yarından itibaren 4 gün ara verilecek...

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

Üsküdar'da cephe iyileştirme çalışmaları tam gaz!

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki 85 binanın mantolama, dekoratif sıva ve boya çalışmalarını tamamlandı.

Darıca spor salonunun inşaat çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca’da inşa edilecek spor salonunun çalışmalarını başlatıyor.

Üsküdar Meydanı çalışmaları Haberi

Üsküdar Meydanı çalışmaları



Üsküdar İskele Meydanı


Burasının arkeoloji parkı haline konmasına karar verildi


    Dün Müzeler Umum Müdürlüğü'nde yapılan bir toplantıda Belediye Reis Muavinlerinden B. Lütfi Aksoy, Müzeler Umum Müdürü, Eski Eserleri Koruma Cemiyeti azalarından bazıları bulunmuştur. Toplantıda Üsküdar Meydanı'na verilecek şekil etrafında konuşulmuş, müzelerle Belediye arasında birlik hasıl olmuştur.

    Belediye Üsküdar Meydanı'nı Arkeoloji Parkı haline koyacaktır. Müzelerden alınacak tarihi heykeller, taş yazmalar meydanda münasip görülecek yerlere yerleştirilecek, aralarında yeşillik ve yollar yapılacaktır. Halkın oturup istirahat etmesi için park dahiline kanepeler konacaktır.

    Üsküdar İskelesi'nin Boğaziçi cihetinde bulunan muhallebici dükkanı yıkılacak, evvelce inşası kararlaşan şarkvari kahveden sarfınazar edilecektir. Üsküdar...