25 / 04 / 2024

Validebağ mahkeme kararı

Validebağ mahkeme kararı

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında. Üküdar'da yer alan Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Yalova Merkez'de Mahkeme Kararıyla Satılık 10.215 m² Tarla!

Mahkeme kararıyla satışa çıkarılan tarla Yalova Merkez'de! Mahkeme tarafından verilen kararla, Yalova Merkez'de bulunan 10.215 m² büyüklüğündeki tarla satışa sunuldu.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! Kayıt zorunluluğu geldi!

Özel okul ücretlerinde yüzde 65'i geçen artış oranıyla ilgili emsal karar çıktı. Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! 

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Bankalardan kredi kullanımları sırasında zorunlu olarak uygulanan hayat sigortasında dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme sigorta priminin iadesini isteyen bir tüketiciyi haklı buldu. Söz konusu kararda tüketici aleyhine haksız şart oluştuğu belirtilerek, para iadesine karar verildi...

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde mahkeme kararını verdi!

Beykoz “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” projesinin iptali için açılan davaya da karar çıktı.

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Validebağ mahkeme kararı Haberi

Validebağ mahkeme kararı

İstanbul, Üsküdaıda Validebağ'da mahkeme kararı bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Karar, müteahhit firmaya da sözlü ve yazılı olarak iletildi. 

PARSEL 197 Ayrıca Üsküdar Belediyesi'nin, istanbul 7. İdare Mahkemesinden inşaat hakkında açıklamalı bir yazı talep ettiğini, söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hangi parsel hakkında olduğunu sorduğu öğrenildi. 


Belediye, aynı yazıda caminin yapılacağı arsanın parsel numarasının da 197 olduğunu hatırlattı, istanbul 7. idare Mahkemesi, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 178 parselle ilgili 1 /5000 ölçekli Nazım imar Planı Tadilatının yürümesini durdurmuştu. 


"İLGİSİ YOK" 


Başkan Topbaş: Cami yapılabilir hale geldi Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının, Altunizade Mahallesi'ndeki cami inşaatıyla ilgisi olmadığını...