28 / 03 / 2024

Validebağ projesi ne olacak

Validebağ projesi ne olacak

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı. Validebağ Korusu'ndaki cami yapımı olayında kazanan taraf vatandaş oldu.

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne o ilden 15 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen iller için başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne Adıyaman'dan şu ana kadar 15 bin başvuru yapıldı.

Trend GYO'nun Sultanbeyli Projesi'nin değeri ne kadar?

Trend GYO, Sultanbeyli Projesi'ne ilişkin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Trend GYO Sultanbeyli Projesi'nin değeri ne kadar oldu?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı çıkılıyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Star Gazetesi köşe yazarlarından Halime Kökce bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'ne yapılan itirazları kaleme aldı.

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.

Validebağ projesi ne olacak Haberi

Validebağ projesi ne olacak

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Karar, müteahhit firmaya da sözlü ve yazılı olarak iletildi. 

Ayrıca Üsküdar Belediyesinin, İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nden inşaat hakkında açıklamalı bir yazı talep ettiğini, söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hangi parsel hakkında olduğunu sorduğu öğrenildi. 


Belediye, aynı yazıda caminin yapılacağı arsanın parsel numarasının da 197 olduğunu hatırlattı. 


İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 178 parselle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı'nın yürümesini durdurmuştu. 


Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının, Altunizade Mahallesindeki cami inşaatıyla ilgisi olmadığını vurgulanmış, "Yürütmeyi durdurmanın...