23 / 04 / 2024

Validebağ yürütme kararı

Validebağ yürütme kararı

İSTANBUL Üsküdar'da bulunan Validebağ'da yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Validebağ Korusu'nda nöbet tutan vatandaşlar, kurdukları çadırlarda yağmurdan korunmaya çalıştı. Polisler de ıslanmamak için eylemcilerin çadırlarına sığındı.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Tozkoparan'da yürütmeyi durdurma kararı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm sıkıntılarıyla sık sık gündeme gelen Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Validebağ yürütme kararı Haberi

Validebağ yürütme kararı

İSTANBUL Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun hemen yanında bulunan ve günlerdir gündemde olan cami alanı ile ilgili İdare Mahkemesi kararını verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi nin hazırladığı 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı'nın iptali ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar, İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle reddedildi. Günlerdir Validebağ Gönüllüleri ile Üsküdar Belediyesi arasında gerginliğe yol açan cami yapımı için engel kalkmış oldu. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş, "Bir cami polemiğinin başlamış olması bizi rahatsız eden bir şey. Mabet konusunda toplumda bir ayrışmanın ortaya çıkması da rahatsız edici." dedi. Konunun siyasi malzemeye dönüştüğünü belirten Topbaş, bahsedilen ibadethane için tahsis edilen alanın Validebağ Korusunun tamamen dışında yer aldığını ifade ederek şunları söyledi: "Bu konuda...