29 / 03 / 2024

Van hasarlı konut sayısı

Van hasarlı konut sayısı

Van'da hasarlı 19 bin konut yıkılmayı bekliyor. VAN'da 3 yıl önce Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde acılar yeniden tazelendi.

TOKİ Van'da 221 yeni konut inşa edecek! İhalesi yarın!

Çevre, Şehicilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Van projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. TOKİ Van projesinde 221 konut dışında 1 adet ticaret merkezi de yer alacak.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

TOKİ Van projesiyle tam 532 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van projesiyle tam 532 yeni konut geliyor...

TOKİ Van projesi için beklenen tarih geldi! Tam 510 konutluk yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van projesi için beklenen tarih geldi... Tam 510 konutluk yeni konut geliyor...

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

TOKİ Van projesi için düğmeye bastı! Tam 89 yeni konut geliyor!

Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve düşük peşinatlarla konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van projesinin ihale tarihini de açıkladı. Projede toplam 89 adet konut yer alacak.

TOKİ’den Van Özalp’e 400 sosyal konut!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Özalp projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Özalp 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ, Van Erciş’de 830 sosyal konut yapacak!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Erciş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Erciş 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Van Çaldıran’da 240 taksitle ucuz konut!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Van TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları tek tek açıklandı. Peki, TOKİ Van Çaldıran projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Van Çaldıran 2022 fiyatı ne kadar?

5 soruda TOKİ Van Sosyal Konut Projesi 2022! Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Van konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van hasarlı konut sayısı Haberi

Van hasarlı konut sayısı

Van ve ilçelerinde yapılan hasar tespit çalışmalarında yıkım kararı verilen 45 bin konuttan, 26 bini yıkılarak enkazları kaldırılırken, süren mahkemeler ve çeşitli nedenlerden dolayı 19 bin konut ise halen yıkılmayı bekliyor. 

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde saat 13.41'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki ilk deprem, Erciş İlçesi'nde büyük hasara yol açtı. 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremle birlikte toplam 644 kişinin hayatını kaybettiği ilk depremde Van'da 25 bina yıkılıp, yüzlerce konut ağır hasar görürken, yaklaşık 80 bin nüfuslu Erciş îlçesi'nin 3'te l'lik bölümü enkaz haline geldi. İlk depremden 39 gün sonra Van ve Erciş'te 17 bin 489 konutun inşaatına başlanırken, geçici barınma için de 34 ayrı noktaya 30 bin konteyner kuruldu ve...